Автор
Антония Михайлова

Най-търсените и желани визии за Хелоуин тази година

Малко остава до дългоочаквания и най-страшен празник – Хелоун, когато улиците се изпълват с млади хора, дегизирани във всевъзможни костюми, гримове и аксесоари, придаващи им коя от коя по-злокобна и забавна визии. 

Броени дни до нощта на Вси Светии са ясни и най-търсените арт гримове и маски за Хелоуин тази година у нас и по света... За това научаваме от гримьора Теодора Пенева, която споделя пред „Факти“ кои са най-желаните визии за зловещия празник седмица преди неговото настъпване. 

Популярният skull грим с декорации и цветя от мексиканския „Ден на мъртвите“
Популярният skull грим с декорации и цветя от мексиканския „Ден на мъртвите“

„Всяка година при мен, за да ги преобразя, идват най-верните фенове на празника. Вещерският и skull гримът с декорации и цветя от мексиканския „Ден на мъртвите“ винаги са на мода. Тази година обаче към най-желаните образи добавяме и Барби и Кен – заради фурора на филма за Барби, всички искат да приличат на героите“, разказва Теодора. 

Сред най-популярните визии, на които много от клиентите ѝ залагат, е и тази на Уенсдей – момичето с начумерен поглед от „Семейство Адамс“, допълва още тя. 

View post on Instagram
 

Пред изданието тя споделя и за разликите между бюти грима и арт грима. За разлика от първия вторият изисква малко повече време, старание и художествени умения. Нужен е поне час, за да се изпипа внимателно всеки един отделен детайл от арт грима. „Бюти гримът е създаден, за да подчертае леко красивите ни черти, докато арт гримът е предназначен за карнавали и театрални образи. В него се използват бои. Затова е и много по-труден“, отбелязва майсторът на макиажа Теодора. 

Тя уточнява още, че арт гримът е напълно безвреден. Боите са офталмологично тествани и безопасни за употреба върху кожата и лицето. Премахването им най-бързо става с помощта на мицеларна вода, дегримьор и почистващ продукт за лице.  

View post on Instagram
 

Ето и още няколко примера за най-популярните визии за Хелоуин, които и тази година продължават да бъдат на почит: 

Зомбита – Зомбита са класически избор за Хелоуин с костюми, грим и аксесоари, които придават изцяло зомби визия. 

Герои от популярни филми и сериали – Персонажите от актуални филми и сериали обикновено са сред най-популярните всяка година. Например, от "Игра на тронове", "Мандалорецът", "Игра на калмари" и други. 

Персонажи от комикси и супергерои – Супергероите от Marvel и DC Comics са винаги популярни и желани сред подрастващите и младите хора. 

Хелоуин идва: Ето как да украсиш къщата перфектно в няколко лесни стъпки
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Хелоуин идва: Ето как да украсиш къщата перфектно в няколко лесни стъпки

Автор Евелин Попадийна

Класически чудовища – Вампири, върколаци, мумии и други класически чудовища винаги са на мода по време на Хелоуин. 

Известни личности и звездни икони – Някои пък предпочитат да се превъплъщават в образите на известни личности като певци, актьори и спортисти. 

В края на краищата, на каква визия ще заложите, избирате вие. Дали ще е маска, костюм или арт грим, изборът е ваш. Но дори и да не успеете да се дегизирате подобаващо за случая, най-важното е да се забавлявате и да направите празника приятен както за вас самите, така и за хората около вас.

View post on Instagram