Автор
Антония Михайлова

Приятел на Матю Пери с разтърсващи разкрития за последните часове от живота на актьора и последното му желание

Звездата от "Приятели" Матю Пери може да се е върнал към злоупотребата с наркотици и да се е почувствал необичайно изтощен в последните дни от живота си, твърди близкият приятел и спортен партньор на актьора - Том Ленърд, пред телевизионния водещ Били Буш, пише "Дейли мейл".

Матю Пери почина на 54 години при установено удавяне в джакузито в градината на дома си в Лос Анджелис в събота вечер. След като полицейски източници разкриха, че са открили множество болкоуспокояващи и антидепресанти в дома му, Ленърд сподели, че Пери е показвал тревожни признаци на изтощение няколко дни преди смъртта си.

През последните години Пери се бе отдал на тренировките по пикълбол – ракетен спорт, съчетаващ елементи от бадминтона, тениса и тениса на маса. В съобщението си въпросният приятел на звездата посочва, че актьорът се е прибрал по-рано от играта, като първо се е отбил в кънтри клуб близо до дома си. През цялото време се е оплаквал от чувство на силна умора и изтощение. 

Това се случило само няколко часа преди да бъде открит мъртъв в дома си. Въпреки че Пери обикновено ходел на мач два пъти на ден, в събота той е издържал само час на корта, преди да се прибере вкъщи, допълва спортният му съперник пред водещия.

Матю Пери
Матю Пери

Пери беше открит, без да реагира в джакузито си в имението си за 5,6 милиона паунда в елегантния квартал "Пасифик Палисейдс" в Лос Анджелис в събота следобед. След играта на пикълбол той е помолил асистента си Том да вземе нов iPhone и диоптрични очила за него. Два часа по-късно Ленърд се върнал в къщата му, където с ужас установил, че Пери не реагира в джакузито си. Том бързо се обадил на службите за спешна помощ, а след това - и на майка му и брат му. 

По думите на родителите му – Сюзън Морисън и актьорът Джон Бенет Пери, и вторият му баща – телевизионният криминален журналист Кийт Морисън, пристигнали в къщата същата вечер. Припомняме, че тогава в кратко изявление пред медиите семейството каза: "Сърцето ни е разбито от трагичната загуба на нашия любим син и брат. Матю донесе толкова много радост на света както като актьор, така и като приятел... Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромното ви любов към него." 

Матю Пери
Матю Пери
GettyImages

Дълбоките си съболезнования от загубата на талантливия актьор изразиха и създателите на култовия ситком "Приятели", които в трогателна препратка към емблематичните заглавия на епизодите на шоуто нарекоха деня "Този, в който сърцата ни са разбити". Съ-създателите на сериала - Марта Кауфман и Дейвид Крейн, заедно с изпълнителния продуцент Кевин Брайт, споделиха, че са "шокирани и дълбоко, дълбоко натъжени" от смъртта на Пери. Те добавиха: "Все още не можем да повярваме. Всичко, което можем да кажем, е, че се чувстваме благословени да го имаме като част от живота си. Той беше брилянтен талант". 

Съседите описват Пери като дружелюбен и достъпен. Той имаше тази репутация в Холивуд, актьор, който, по собственото му признание, беше забележително подобен на Чандлър от "Приятели" – саркастичен и интелигентен шегаджия, но самопогубващ се герой. 

Звездният път, битката с алкохола и трагичният край на Матю Пери - култовият актьор от "Приятели", който завинаги остана на 54
ЗВЕЗДИ
Автор Антония Михайлова

Звездният път, битката с алкохола и трагичният край на Матю Пери - култовият актьор от "Приятели", който завинаги остана на 54

Автор Антония Михайлова

След години мълчание Пери се изповяда пред почитателите си, че дълго време е държал истинската си същност плътно затворена, страхувайки се, че това ще отблъсне другите. Феновете на "Приятели" не знаеха до скоро, че чаровният Чандлър, когото гледаха и обикваха с всеки епизод повече, често се е появявал пред камерите в състояние на тежък махмурлук. Това той призна през 2016 г., както и че от паметта му се губят спомените за цели три сезона от шоуто (които е снимал по време на най-тежкия си алкохолен период).