Автор
Теодор Муховски

5 домашни ритуала за късмет, които се правят през първата седмица след Хелоуин

Ако искате да увеличите вероятността за сбъдване на желанията, трябва да направите малка подготовка. Експертите настоятелно препоръчват първо да почистите душата и тялото си, а след това да взаимодействате със света. 

За тази цел е необходимо поне един ден преди ритуала да спазвате пост - да се откажете от нездравословна храна, алкохол и тютюнопушене. Необходимо е също така да посветите време на молитви и просто да се стремите към желания резултат. Тези действия заедно ще доведат до общо пречистване и попълване на енергийните резерви. 

За тази подготовка няма правила и ясна рамка. Привличащият трябва сам да разбере: готов ли е за ритуала, или не. 

1. Ритуал за привличане на късмет в къщата 

Ще имате нужда от:

 - Жълта свещ; 

- Масло от пачули. 

Много е просто. В полунощ на който и да е ден през седмицата след Хелоуин запалете жълта свещ, предварително натрита с масло от пачули. Поставете я в самия център на масата и прошепнете: "Чрез яркия пламък на моята свещ привличам късмет и успех. В името на Богинята на късмета, нека бъде така!" 

След това трябва да разрежете свещта на нечетен брой парчета и да ги поставите в най-закътаните ъгли на дома си. Уверете се, че те са добре скрити. Ритуалът няма да проработи, ако парчетата от свещта бъдат видени от непознати. 

2. Ритуал за привличане на семейно щастие 

Ще ви трябват: 

- Семейни снимки (разпечатани); 

- Розмарин; 

- Сини камъни или кристали; 

- 4 сухи есенни листа; 

- Тъмносини свещи; 

- Свещници. 

Върху импровизирания олтар поставете чиния с плодове. Плодовете трябва да са есенни: круши, ябълки, сливи и др. Заобиколете това блюдо с отпечатани семейни снимки. Малко по-далеч от снимките поръсете розмарин, така че да се образува кръг. Всичко това трябва да бъде защитено от негативна енергия, затова трябва да разположите и квадрат от сини камъни. 

Върху олтара поставете 4 есенни листа, а във всеки ъгъл на квадрата поставете по една тъмносиня свещ в свещник. Основното нещо - не ги запалвайте предварително. 

Започнете да поставяте свещите по посока на часовниковата стрелка, като казвате: "Виждам моето любимо семейство в светлината на любовта и зрялата мъдрост, те се ценят взаимно и от ден на ден стават все по-приятелски настроени, изкупуват чрез взаимопомощ и приятелство всички други слабости и получават радостта от взаимната любов". 

Запалете свещите. Вземете първото сухо листо от олтара и го поднесете към пламъка, така че да се запали. В този момент кажете: "С това умиращо листо изгонвам от семейството си злобата, съперничеството, недоразуменията и кавгите". 

След това вземете второто листо и направете същото, но с други думи: "С това умиращо листо прогонвам всички външни лоши намерения, намеса в живота ни и клюки, които могат да наранят всеки член на нашето семейство и да застрашат единството ни. 

Трето листо: "С това умиращо листо прогонвам всички несправедливи действия и думи, както и конфликтите между членовете на нашето семейство, които могат да застрашат семейните ни връзки." 

Четвърто листо: "С този умиращ лист прогонвам всички собственически чувства и ревност, така че всеки да се чувства сигурен и уверен в подкрепата на своето семейство. Така да бъде!" 

Не гасете свещите. Оставете ги да изгорят сами, като работят за изпълнението на ритуала. Важно е на следващия ден всички членове на семейството ви да опитат плодове от чинията, над която е била извършена бялата магия. 

3. Обред "портокал", насочен към привличане на късмет в къщата 

Ще ви трябват: 

- Парче оранжев плат (малко по-голямо от снимка); 

- Снимка на самия гадател; 

- Портокалово масло; 

- Оранжева свещ; 

- 4 стръка изсушен жълт кантарион; 

- Керамична купа. 

На обратната страна на снимката е необходимо да се опише себе си, без да се допускат съкращения. Задължително е да посочите пълното си име, местоживеене, дата на раждане. Ако се различавате от себе си на днешната снимка, трябва да споменете външния си вид. 

След това напишете на гърба на снимката следните думи: "Аз (името) моля за късмет, нека той да помага на всичките ми начинания и нека върви до мен". 

Стръкчетата жълт кантарион трябва да се счукат на прах, след което да се изсипят в керамична купа. Изсушената билка се поръсва върху портокаловата свещ, която преди това е била потопена в портокалово масло. 

Когато изсъхне, тя трябва да се постави в центъра на снимката и да се запали с думите: "Всяка сутрин слънцето изгрява и ще ми донесе късмет с лъчите си. Както свещта ми спре да гори, така и късметът ще дойде при мен. Висшите сили са благосклонни към мен и ще ми донесат късмет с тях. Както казвам аз, така ще бъде. 

Свещта трябва да изгори сама. Това, което ще остане от нея, е необходимо да се събере в картичка със снимки. Всичко това трябва да бъде поставено в оранжево пликче и да се завърже с възел. Получената торбичка трябва да бъде много добре скрита от любопитни очи. Колкото по-дълго време не бъде намерена, толкова по-дълго и по-добре ще работи този талисман за привличане на късмет към вас и в дома ви. 

4. Ритуал за привличане на пари в дома 

Най-важното в ритуала е да определите предварително: къде ще отидат парите, ако всичко се получи. Това трябва да е покупка или някаква инвестиция. Да поискате от Вселената в седмицата след Хелоуин само пари няма да се получи. Може и да не се сбъдне. 

Друг важен аспект: сумата не трябва да е астрономическа. Желателно е целта ви все пак да е земна, тъй като този ритуал е за начинаещи и е насочен към придобиване на не големи, но приятни неща. 

Ще ви трябват:

 - Маркер (зелен или червен цвят). 

През седмицата след Хелоуин трябва да се концентрирате добре върху желанията си. Подробно визуализирайте в главата си сумата, която бихте искали да получите, кога трябва да се получат парите и за какво ще ги похарчите. Изречете всичко това ясно и на глас. 

Важно е да не казвате "Искам" или "Ще ги получа по-късно", когато изричате желанието си. Кажете го така, сякаш всичко вече се е случило: "Имам (сума) пари за (предмет)". След това е необходимо да нарисувате с маркер на китката числото 9 с девет ъгъла. Числото трябва да се получи като квадрат. Десноръките хора рисуват на лявата ръка, а леворъките - на дясната. 

5. Друг ритуал за внасяне на късмет в семейството 

Ще имате нужда от: 

- Свещи в различни цветове; 

- Различни масла. 

Като начало изберете по една свещ за всеки член на семейството. Именно нейният цвят е отговорен за добрия късмет в определена област от живота. Например, ако искате здравето ви да се подобри, изберете бяла свещ. Зеленото отговаря за богатството, розовото - за любовта, виолетовото - за духовното просветление, а червеното - за разпалване на страстта в живота на човека. По този начин е възможно всеки член на семейството да избере свещта, от чиято сила се нуждае. 

Желателно е свещите да се покрият с ароматни масла, за да се засили магическият ефект. Розовото масло например помага за придобиване на увереност, малко лавандула - за спокойствие, масло от грейпфрут - за енергичност. 

Напишете по едно име на всяка свещ (малко по-надолу от фитила) и на разсъмване в който и да е ден от първата седмица след Хелоуин ги запалете в стаята, където най-често се събират хора (всекидневната или кухнята). Свещите трябва да са толкова, колкото е броят на хората, живеещи в къщата. Нищо повече не е необходимо. Просто оставете свещите да догорят.

Този ритуал, направен по време на пълнолунието, ще ви помогне да се освободите от негативните неща в живота
НОВИНИ
Автор Весела Георгиева

Този ритуал, направен по време на пълнолунието, ще ви помогне да се освободите от негативните неща в живота

Автор Весела Георгиева