Автор
Евелин Попадийна

Салма Хайек поддържа фигурата си с този бульон

Всеки един от нас някога е спазвал диета, проблемът е, че диетите или не са ефикасни, или след като ги спрем се сблъскваме с „йо-йо“ ефекта. Те обаче имат и много странични ефекти – стрии, загуба на коса, потъмняване и суха кожа, крехки нокти, намаляване на енергията, апатия и постоянен глад. 

Тук възниква въпроса – има ли диета, която да спаси хората от неприятните странични ефекти? Да, има! Диетата с бульон ви позволява да постигнете максимален резултат с минимално въздействие върху здравето.

До този метод прибягва и актрисата Салма Хайек, за да възстанови тялото си след раждането на дъщеря си. Диетата с бульон помага да се отървете от 7 килограма за 3 седмици. Като при нея липсва специално меню и не е нужно да се храните в строго определен час. Дава ви свобода при избора на продукти и има благоприятен ефект върху кожата. Дните, в които трябва да консумирате бульон трябва да са два от седем, като не трябва да са един след друг. Можете да изберете който ден искате, например понеделник и сряда, или вторник и четвъртък.

За готвене на бульона може да използвате пилешки гърди, пуйка, свинско или дори риба. Важно е обаче парчето месо да съдържа кости. Отварата от кости обогатява тялото с колаген, който се бори с бръчките отвътре, перфектно лекарство е за болки в ставите и предотвратява появата на стрии. Костният бульон трябва да се приготвя достатъчно дълго, за да се извлекат максималните хранителни вещества. За говеждото месо са необходими 3-4 часа готвене, пилешко и пуешко – между час и половина и 2 часа, риба – един час.

Необходими продукти

Месо – 1 кг на 4 литра вода
Глава лук
2 моркова
1 стъбло от целина
1 домат
Подправки: мащерка, джинджифил, дафинов лист, пипер. С подправките може да експериментирате според вкуса ви.

Ако сте избрали говеждо месо, е препоръчително преди готвене да го оставите във фурната за 15-20 минути. Така вкуса на бульона ще е още по-добър, а цвета му ще стане златист. Преди консумация отстранете зеленчуците.

Една чаша се равнява на 84 калории. Общият прием на калории не трябва да надвишава 1000 и не трябва да бъде по-малко от 500 на ден.

Като от приказките: Салма Хайек облече уникална рокля от зелени пайети (снимки)
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Като от приказките: Салма Хайек облече уникална рокля от зелени пайети (снимки)

Автор Веселина Петрова