Автор
Теодор Муховски

Защо някои хора поставят телефона си на кантара в супермаркета?

Ако поставите мобилния си телефон на кантара в магазина, това ще ви помогне да определите няколко важни показателя. 

Все повече хора пазаруват във вериги супермаркети, където има почти всичко - от хранителни продукти и готови ястия до битова химия и стоки за бита. Там се купуват и зеленчуци и плодове. Най-често, преди да ги купим, трябва сами да ги претеглим на електронните везни в търговската зала. След тази процедура ни се дава баркод, с който да платим стоките на касата. 

Само че тук има един проблем. Хората, които се връщат от магазина, могат да претеглят същите плодове и зеленчуци на кухненските си везни. И там цифрата ще бъде съвсем различна - по-малка от тази, която е била в супермаркета. Всичко това се дължи на факта, че при везните в магазините често има грешка. 

Разбира се, разликата не е много съществена. Но ако купувате скъп продукт, тогава надплащането за това тегло ще бъде осезаемо. 

Оказва се, че опитните домакини знаят една хитрост, която позволява им да проверят точността на везните в магазина. За да направят това, жените поставят смартфона си върху тях. Неговото тегло те определят предварително на кухненските си везни. Така, знаейки цифрата, жените проверяват дали тя ще съвпадне с тази на везните в магазина. Ако това не е така, не е трудно да се предположи, че зеленчуците и плодовете ще бъдат неправилно претеглени. 

Какво да правим? Всъщност в много супермаркети има контролни везни в близост до касите. Тяхната точност винаги е много по-висока от тази на тези в залата. За всеки случай можете да ги проверите и със смартфона си, а след това да претеглите плодовете и зеленчуците на тях. 

Разбира се, вместо смартфон можете да използвате какъвто и да е предмет - портфейл, връзка ключове. Основното нещо е, че трябва да знаете точното му тегло. Въпреки това е много по-лесно и удобно да проверите точността на везната със смартфон. Така че наистина си заслужава да се възползвате от този трик, за да не ви излъжат в грамажа.

5 трика, с които ще спасите мобилния телефон, ако го намокрите
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

5 трика, с които ще спасите мобилния телефон, ако го намокрите

Автор Теодор Муховски