Автор
Ева Григорова

В прочувствено писмо семейството на Матю Пери разкри как ще почете паметта му

Семейството на покойния Матю Пери наскоро сподели с феновете на актьора подробности за мисията си да поддържа неговото наследство чрез Фондация Матю Пери.

 В прочувствено изявление пред People те изразиха отдадеността си да почетат паметта на Матю и огромния потенциал на фондацията да помага на тези, които се борят със зависимостта. “За нас, като семейство, е важно да почетем наследството на Матю“, казаха те. 

“Потенциалът, който Фондацията на Матю Пери има, за да помогне на страдащите от това заболяване, е нещо, което сме горди да предоставим на света.“ Матю, който откровено сподели собствените си битки със зависимостта в своите мемоари от 2022 г. “Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, ще бъде запомнен не само като актьор, но и като човек, дълбоко отдаден на каузата за възстановяване от зависимостта. 

Неговият втори баща, известният репортер на Dateline Кийт Морисън, също даде своя глас в подкрепа на каузата на фондацията. В обръщение в Twitter, Кийт написа: “Това не е нещото, което обикновено правя, това представяне. Но тази година е различно. И утре е Giving Tuesday. Направете, каквото можете; той щеше да е благодарен.“ 

Семейството Пери, включително Кийт, майката на Матю - Сюзан Лангфорд, бащата Джон Бенет Пери и мащехата Деби Бойл, споделиха дълбоката си скръб в изявление, публикувано само ден след преждевременната смърт на Матю, на 54 години. “Сърцето ни е разбито от трагичната загуба на нашия любим син и брат“, казаха те пред People. "Матю донесе толкова много радост на света, както като актьор, така и като приятел. Всички вие означавахте толкова много за него и ние оценяваме огромната любов, която изпращате." 

Стартирала на 3 ноември, Фондация Матю Пери въплъщава доживотния ангажимент на Матю да помага на страдащите от пристрастяване. Мисията на фондацията, както е посочено на нейния официален уебсайт, е да почита неговото наследство, водена от личния му опит и от страстта му да окаже положително въздействие върху възможно най-много животи. 

Уебсайтът съдържа и трогателен цитат от Матю, отразяващ желанието му наследството му да се разпростре отвъд актьорската му кариера. "Когато умра, не искам Приятелите да са първото нещо, което се споменава – искам това, че помагам на другите да бъде първото нещо, което се споменава“, гласи той. "И аз ще живея остатъка от живота си, доказвайки това. Пристрастяването е твърде мощно, за да може някой да го победи сам. Но заедно, ден по ден, можем да го победим.“