Автор
Теодор Муховски

Трогателно: "Приятели" се събират в общ проект в почит на Матю Пери

Любимите ни актьори Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Мат Лебланк и Дейвид Шуимър подготвят проект, с който да почетат Матю Пери - покойния им колега и актьор от хитовата поредица "Приятели". Това ще се случи на предстоящите награди „Еми“ през януари. Съобщава се, че актьорите искат да споделят своите "лични спомени" за Пери, който изигра хитроумния Чандлър в известният сериал 90-те, както и да му отдадат почитта, която "по право заслужава". 

Да си припомним, че известният и любим актьор беше открит мъртъв в своето джакузи на 28 октомври. Той си отиде от този свят на 54-годишна възраст. Причината за смъртта му все още не е ясна и очаква резултатите от токсикологичния доклад. Говори се, че първите реагирали са открили антидепресанти и лекарства против тревожност в имота - но няма открити незаконни лекарства. 

"Всички те биха се радвали да се съберат на сцената, за да говорят за него и да имат свой собствен уникален момент, споделяйки спомени за него и разказвайки на света за човека, който е бил в реалния живот. Ако всички успеят да стигнат до съгласие за достойна почит и да получат разрешението на семейството му, те ще се съберат, за да направят тази нощ специален момент за Матю и всички, които го обичаха", казва източник на изданието. 

Матю Пери има 5 номинации за наградите "Еми", в това число и за изключителна главна мъжка роля в комедиен сериал през 2002 г. именно за ролята си в "Приятели". 

Петимата му приятели от едноименния сериал споделят, че те са били много повече от колеги. "Ние сме едно семейство. Има какво да кажем, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се справим с тази неописуема загуба. С течение на времето ще кажем повече, както и когато сме в състояние", споделят с тъга те. 

В мемоарната си книга "Приятели, любовници и голямото ужасно нещо", издадена миналата година, Пери казва, че е похарчил 7 млн. долара за 15 посещения в рехабилитационни заведения. 

Той също така подробно описва преодоляването на почти фатален здравословен проблем през 2018 г., след като дебелото му черво се "взривило" от дългогодишна прекомерна употреба на опиати.

Кортни Кокс към починалия Матю Пери: Липсваш ми всеки ден
ЗВЕЗДИ
Автор Веселина Петрова

Кортни Кокс към починалия Матю Пери: Липсваш ми всеки ден

Автор Веселина Петрова