Автор
Ева Григорова

Нови разкрития за изневярата на принц Уилям се появиха в скандална книга

Дворецът се опитал да спре слуховете, че принц Уилям е имал афера, според новата скандална книга на Омид Скоби.

Кралският експерт пише, че дворецът Кенсингтън е “положил всички усилия“, за да погребе историята от 2019 г., в която се твърди, че 41-годишният Уилям е изневерявал на съпругата си принцеса Кейт Мидълтън с бившата им обща приятелка Роуз Ханбъри. Авторът твърди, че прессекретарят Крисчън Джоунс е предложил на британския таблоид The Sun други истории, свързани с кралската особа в замяна на това да не пише за слуховете.

Ханбъри, която е омъжена за Дейвид Чолмондели, 7-мият маркиз на Чолмондели, беше дългогодишна приятелка на Уилям и Кейт. Нито Уилям, нито Кейт, нито Ханбъри изобщо са коментирали слуховете. По това време приятел на семейство Миделтън каза пред медиите, че Кейт “намира слуховете за обидни, очевидно и мрази мисълта, че един ден децата й ще могат да четат за тях онлайн.“

Слуховете изглежда сложиха край на приятелството на триото, тъй като те се дистанцираха през годините. Ханбъри обаче беше забелязана на възпоменателната служба на принц Филип през 2021 г. 13-годишният син на Ханбъри, лорд Оливър, пък бе почетен паж на коронацията на бащата на Уилям, крал Чарлз III, през май.

Два дни след като книгата се появи на пазара, Скоби разкри, че е бил “много внимателен“ с начина, по който повдига темата в книгата. “Мислех, че е наистина важно да го спомена, дори ако слухът е слух“, каза той пред Entertainment Tonight. “И наистина не виждам доказателство за него” - допълни Скоби. Скоби отбеляза, че бракът на Уилям и Кейт остава “солиден“, тъй като двойката продължава да “работи като екип“. Според книгата Уилям е невероятно горд от постиженията на съпругата си като старши работещ член на кралското семейство.