Автор
Антония Михайлова

Вижте кой туристически град в САЩ трябва да посетите през 2024 г.

Lonely Planet - водещо издателство за туристически пътеводители, обяви класацията си за 10-те града в света, които трябва да посетите през 2024 г.

Амиреканският град сред световните дестинации за следващата година, оценен най-високо в престижния списък, е Филаделфия. "Пътеводителят "Най-доброто в пътуванията" е годишен преглед на страните, регионите и градовете по света, които трябва да бъдат посетени, на базата на критерии като значимост, уникалност и фактора "wow", който ги прави неповторими", заяви изпълнителният редактор на Lonely Planet Нития Чеймбърс.

 

Филаделфия, САЩ
Филаделфия, САЩ

"Филаделфия е перфектната смесица от старинна архитектура и модерен мегаполис - град, белязан от богата история, но с постоянно развиващо се културно ядро", казва Чеймбърс. 

"Бяхме развълнувани от баланса между старото и новото - музеи, история, храна и емблематични културни препратки - които го правят място, което се усеща като незабавно познато, но е изпълнено с уникални и лични моменти на откривателство."


Филаделфия, САЩ
Филаделфия, САЩ

"Туристическата индустрия на Филаделфия също е много добра. Това е начинание за няколко милиарда долара, като всяка година по улиците на града преминават повече от 40 милиона посетители", казва Алетия Калбек - главен комуникационен директор на Visit Philadelphia. 

"Тези посетители са похарчили над 7 млрд. долара в нашия регион през 2022 г.", посочва още тя. Според последните данни на Бюрото за трудова статистика в момента в туристическия и хотелиерския бизнес в петте окръга на Филаделфия работят близо 200 000 души.

 

Филаделфия, САЩ
Филаделфия, САЩ

"Развълнувани сме и смятаме, че това е напълно заслужено. Филаделфия е прекрасен град. Той е входна врата на Източното крайбрежие към САЩ за международните туристи", отбелязва Робин Блум - директор по съдържанието в агенцията за глобален туризъм на Филаделфия - Бюрото за конвенции и посетители. 

"Имаме процъфтяваща културна и художествена сцена, най-голямата в света галерия за изкуство на открито. Да не говорим за възможността за ходене пеша и достъпността на Източното крайбрежие. Също така, приобщаването и разнообразието на града са наистина отличителна черта в международен план. Освен това градът е един от най-достъпните в страната", допълва той.

Класация показва: Ето в кои 5 държави е най-добре да отгледате децата си
МАМА И ДЕТЕ
Автор Весела Георгиева

Класация показва: Ето в кои 5 държави е най-добре да отгледате децата си

Автор Весела Георгиева

Особено признание от страна на от The New York Times, наградите James Beard и пътеводителя Michelin (който нарича Филаделфия " най-френският американски град"), Филаделфия получава в сферата на кулинарията, която продължава да се развива с изключителни темпове. 

Да не забравяме, че градът, който е и един от най-старите и най-важни в историческо и културно отношение градове в САЩ, скоро ще бъде и домакин на редица впечатляващи събития, коитоще допринесат още повече за популярността му по света. Такива се Световното първенство по футбол и Мача на звездите на MLB, които предстои да се състоят през 2026 г. 

Филаделфия, САЩ
Филаделфия, САЩ