Автор
Ева Григорова

По-различното и здравословно коледно меню на Кейт Мидълтън

Кралското семейство има някои очарователни коледни традиции, за които си струва да разберем повече. Докато останалите от англичаните ще се хранят с пържени закуски, обяди с пуешко месо и вкусни десерти, принцесата на Уелс се очаква да избере по-здравословно коледно меню.

Според бившия кралски готвач Дарън Макгрейди, който е работил за принцеса Даяна, принц Хари и принц Уилям, мъжете и жените традиционно закусват отделно на Коледа. Жените са склонни да хапват по-леки храни като препечени филийки, кисело мляко или плодове, доставени в стаите им, докато мъжете започват деня с по-голямо хранене от яйца, печени бъбреци, кисело мляко и бекон.

Диетолозите вярват, че по-леката, питателна закуска на Кейт намалява риска от чувство на подуване и мудност и помага за подобряване на енергийните нива и концентрацията. Освен това е чудесен начин за намаляване на риска от развитие на диабет тип 2 и сърдечни заболявания, които вървят ръка за ръка с преработени меса като колбаси, бекон и сладки зърнени закуски.

Известно е, че принцесата предпочита богати на антиоксиданти зелени смутита и овесени ядки в ежедневната си диета, така че е възможно да избере храната, пълна с фибри, за да даде запази впечатляващата си фигура по време на празненствата.

Това може да ограничи вълчия апетит рано сутрин или късно вечер, като улеснява придържането към по-нисък калориен прием през целия ден. Фибрите в овесът също така помагат за регулиране на нивата на кръвната захар, което е от решаващо значение за регулацията на теглото.

Дарън каза преди време пред медиите, че кралските особи винаги хапват "скучен" коледен обяд, който следва един и същи формат. „Те хапваха само традиционни пуйки“, каза той, добавяйки, че те обикновено са се сервират с гарнитури като „различни пълнежи – градински чай и лук, кестени – и традиционни гарнитури като печени картофи, картофено пюре, пащърнак и брюкселско зеле ."

Много от тях вероятно са били отгледани в Сандрингам в Норфолк, където кралските особи са домакини на своите коледни тържества. Откакто управлява имението през 2017 г., крал Чарлз се фокусира върху органични храни без пестициди и други химикали.

Ако Кейт избере едно или две печени ястия в празничното си меню, тя ще увеличи приема на фибри и антиоксиданти, обясниха диетолозите. Това ще я поддържа сита за по-дълго време, ще понижи холестерола й и ще повиши нивата на витамините ѝ, за да й помогне да се предпази от настинки и грип, които са често срещани през зимата. Плюс това, приемът на моркови от Кейт ще добави витамин А към нейната диета, за който е известно, че помага за здравето на кожата.

Според различни източници Кейт предпочита вегетариански ястия, но също така получава своя прием на протеини от някои меса. Вероятно тя ще иска да добави малко пресни салати или зеленчуци в микса, особено след като каза, че трите ѝ деца принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи също ги обичат!