Автор
Теодор Муховски

3 лесни начина да се събудите свежи след шумно парти

Празниците продължават, след Нова година следва нова поредица. За тези, които пият алкохол, това е сериозно изпитание за тялото и здравето, а за тези, които не искат да пият, е изпитание за силата на волята. Нека подкрепим и едните, и другите, като ви разкажем как да се събудите отпочинали и свежи след дългото парти. 

Разходка по улиците, каране на ски, среща с приятели на някое събитие или форум - всичко това не е по-лошо от пиршеството. Многото цветни емоции са полезни за здравето. 

Ако искате да запазите традициите на трапезата, ще ви помогне безалкохолната бира. Не се съгласявайте с тези, които се опитват да ви накарат да пиете алкохолни напитки. Навикът да се пие по празниците лесно може да се превърне в алкохолна зависимост. Можете да си прекарате чудесно и без алкохол. Изработете тактика от самото начало и се придържайте към нея.

Предварително решете колко и какво точно ще пиете, като вземете предвид индивидуалната си поносимост (или непоносимост) към алкохола. По време на празника първо закусете и едва след това пийте алкохол, като често похапвате, но не сладкиши и не сладки плодове. Успоредно с това, пийте сокове, чай и вода. Те ще помогнат за намаляване на дехидратацията, причинена от алкохола. 

Сред забранените напитки са газираните. Те, както и сладкишите, увеличават алкохолната интоксикация. По-добре е да спрете да пиете алкохол, когато се чувствате леко опиянени. След това няма да е толкова лесно да следвате първоначалния план и да контролирате количеството алкохол. 

Вземете капково лечение за възстановяване 

Ако все пак станете сутринта със силен махмурлук, не е необходимо да го изтърпите и да изчакате лошото чувство да премине часове наред. Отидете в аптеката и си вземете капки против махмурлук – те ще ви възстановят доста по-бързо. 

Инфузионната терапия премахва по-бързо разпадните продукти на алкохола, което улеснява детоксикацията, а освен това може да попълни запасите от витамини и други важни вещества. Друго предимство на терапията е, че тя възстановява функциите на органите и намалява системната вреда от алкохола върху организма.

Мира Добрева шокира с признание за алкохола и наркотиците
ЗВЕЗДИ
Автор

Мира Добрева шокира с признание за алкохола и наркотиците