Американската актриса Гуинет Полтроу винаги е имала стройна фигура. Въпреки възрастта ѝ, тялото ѝ все още е с размери на модел. 51-годишната звезда има точно 60-сантиметрова талия, с която наскоро се похвали в интервю.
Но дългите ѝ стройни крака, еластичната кожа, и стегнатият ѝ корем са резултат не само на генетика. Носителката на Оскар е активен привърженик на здравословния начин на живот. През 2008 г. тя създава своя собствена компания, която насърчава здравословния, съзнателен и естетичен начин на живот.
Актрисата неведнъж е заявявала, че когато е била малка, майка ѝ я е научила да яде здравословна органична храна. Години по-късно Полтроу все още следва този метод на хранене, като го предава и на своите деца.
Гуинет рядко публикува откровени снимки в социалните мрежи. Обикновено в нейните профили може да открием мили запечетани моменти със семейството и приятелите. За сметка на това обаче акрисата често споделя изкусителни кадри на вкусни ястия и рецептите към тях, и уверява, че съзнателното здравословно хранене и детоксикация ѝ помагат да поддържа строен силует дори на 51 години.
Представяме ви една от любимите ѝ рецепти за зимна супа, на която актрисата твърди, че дължи особено много фината си осанка.
Крем супа от моркови и джинджифил от Гуинет Полтроу
Всички съставки за нея могат да бъдат закупени във всеки голям супермаркет. Пилешкият бульон може да се замени със зеленчуков такъв.
Време за готвене: 55 минути
Продукти за 4 порции:
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 бр. корен от джинджифил
2 с.л. кокосово масло
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. гарам масала
1 ч.ч кимион
500 г моркови
700 мл пилешки бульон
сол и млян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете лука, морковите и чесъна на тънки филийки. Смелете добре корена на джинджифила. Ще ви трябват две супени лъжици нарязан джинджифил.
Изсипете кокосово масло в тиган с дебело дъно и го загрейте. Добавете там лука и щипка сол. Покрийте и гответе на слаб огън около 20 минути, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне.
Добавете чесън и смлян джинджифил. Разбъркайте за 1 минута. Добавете кимион, кориандър и гарам масала. Разбъркайте около още една минута.
Изсипете бульон в тигана. Следват произволно нарязаните моркови и още малко сол на вкус. Оставете сместа да заври. След това намалете котлона и оставете да къкри около 20-30 минути, докато морковите омекнат.
С миксер пасирайте зеленчуците с бульона до кремообразна смес. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Ако желаете, добавете малко кокосово мляко за по-кремообразна консистенция. Сервирайте супата топла.