Автор
Антония Михайлова

Пръстенът е страст, синджирчето - сила: Какво означава вашето бижу?

Скъпоценните аксесоари и бижута придават на носителите си известна сексуалност и финес. Това е древен и уникален подход да се представим по най-атрактивния и привлекателен начин пред света.

Тайни знаци: Защо обичаме да се украсяваме? 

Бижутата са част от човешкия бит от праисторически времена. Причините за пиетета към украшенията са много - като се започне от любов към красивите неща, премине се през демонстрация на статус и се стигне до религиозни традиции, семейни празници и важни събития. Повечето бижута по своята същност са безполезни и нефункционални - те не осигуряват топлина, прилепват към дрехите и пречат на движението. Но точно тази нецелесъобразност помага ясно да демонстрираме нашите несъзнателни нужди. Най-често това се отнася до подсъзнателние стремеж да изразим своите скрити еротични желания. 

Всеки от нас има предпочитания към определени накити. Дали под формата на дълги обеци, пръстен, или нежно синджирче около китката, изборът на украшение можже да разкрие много за неговия притежател. Ето какво споделят психолозите по този въпрос:

Човек, който иска да осъзнае своята сексуалност, най-вероятно ще даде предпочитание на ярките, необичайни и екстравагантни бижута или аксесоари. За жените това ще бъдат големи, забележими накити на гърдите, китките и изразително закачливи пръстени. Мъжете ще изберат кожени или стоманени гривни.

Как да "четем" за човека по бижутата му? 

Всеки човек се опитва да изрази и подчертае своята индивидуалност с помощта на аксесоари и тук е много важно да се обърне внимание на детайлите. Например една и съща верижка може да се носи по различни начини. И смисълът на посланието, вложено в него, всеки път ще бъде различен.

Ако говорим за пръстени, има значение на кой пръст собственикът го е поставил, както и дали е единствен, или заобиколен и от други "себеподобни". Например малък пръстен на безименния пръст говори за традиционалист и романтична натура. 

Ако пръстенът е голям, със сложна украса, забележим отдалеч, най-вероятно собственикът има бурен темперамент и може да предизвиква сцени на ревност пред своя избраник. Ако същият аксесоар е на средния пръст, говори за сприхав характер. Пръстен на показалеца подсказва за човек с високо самочувствие, с желание за власт и господство.

Човек, който иска да изтъкне своята сексуалност, най-вероятно ще даде предпочитание на ярки, необичайни и екстравагантни бижута или аксесоари.

Пръстен върху кутрето е типично за човек аутсайдер, способен бързо да променя позицията си. Подобно "свободно мислене", подчертано с декорации, е характерно за своенравни и капризни хора. Някои хора носят пръстени на "най-външния" пръст, за да подчертаят специалното си положение в обществото.

Дами, които поставят няколко необичайни пръстена на малкия си пръст наведнъж, са отворени за нови преживявания. Те може да се интересуват от овладяване на непознати преживявания, включително еротични. Традиционните пръстени и големите такива на малките пръсти изразяват претенция за специална значимост в обществото.

Верижка на китката показва готовност за романтично запознанство. Но тук си струва да имате едно наум - много мъже подсъзнателно възприемат този аксесоар като символ на подчинение. Въпреки това, не всички дами знаят за това и са готови да живеят според тази представа за себе си. 

Една масивна или няколко обикновени синджирчета около врата говорят за сложния вътрешен свят на собственика им. Такова многопластово мислене понякога може да се прояви чрез присъствието на няколко сексуални партньори едновременно. 

Колан тип верижка на талията говори за смелостта на притежателката му, за нейната чувственост и отвореност към нови сексуални експерименти.

Проклятие за едни и лек за други: 5 от най-мистериозните скъпоценни камъни в историята
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Михайлова

Проклятие за едни и лек за други: 5 от най-мистериозните скъпоценни камъни в историята

Автор Антония Михайлова

Липса на декорации 

Някои хора предпочитат изобщо да не използват традиционни аксесоари. Но най-често това се дължи на външни ограничения или забрани - дрескод, религиозни табута. За жените отказът от бижута обикновено се свързва с период на депресия, момент на раздяла с партньора или разочарование във връзката. 

По правило промяната в обкръжението връща у човек желанието му да се украсява. Така той отново демонстрира готовността си за нова връзка и експерименти, включително сексуални, категорични са експертите.