Автор
Антония Михайлова

Какви цветове в интериора ще ви донесат късмет и благополучие в годината на Дракона

Началото на годината е чудесно време да обновите дома си. Можете да закупите декоративни елементи или да направите ремонт, радикално променяйки интериора си. Но преди да се заловите с преобразяването му, трябва да имате предвид, че някои цветове според астролозите, могат не само да подобрят външния вид на стаите, но и да донесат на членовете на семейството щастие и успех през новата година. 

Зелено 

Уморени ли сте от постоянно безпокойство и тревога? Време е да внесете цвета на хармонията и природата в интериора на вашия дом. Отлично решение би било да пребоядисате стените в зелено. Психолозите смятат, че този изящен цвят има успокояващ ефект. В допълнение, той е способен да донесе не само успокоение и мир в дома, но и благоволението на символа на 2024 г. - Дракона.

Ако промяната на цвета на стените не ви допада, тогава можете да си купите стайни растения. Те ще помогнат за създаването на по-комфортна атмосфера и по този начин ще намалят стреса. Колкото по-ниско е нивото на тревожност, с толкова повече сила, тонус и енергия ще се заредите.

Червен 

За да сте сигурни, че всичко през новата година ще върви по "мед и масло", можете да добавите червени предмети към интериора си. Този цвят ще помогне за привличането на положителна енергия в дома, тъй като символизира сила, любов и страст.

Драконът е любител на ярките цветове, а червеното е един от основните му такива. Затова не се колебайте да закупите алени предмети и да преобразите дома си с тях.

Жълто 

Психолозите смятат, че жълтият цвят и неговите нюанси имат невероятна способност да повдигат настроението ни. В съвременния свят всеки ден се сблъскваме с много трудности, така че наличието на нюанси на този цвят е особено ценно за дома.

Освен това, според древната практика на Фън Шуй, жълтото символизира изобилие и успех. Само си представете колко прекрасно ще изглежда килим или възглавници от този цвят в интериора. Те със сигурност ще внесат светлина и положителна енергия в дома ви, както и атмосфера на радост и оптимизъм.

Въпреки това, не трябва да купувате тъмножълти неща. Този нюанс в китайската традиция принадлежи само на владетеля. Предполага се, че не носи късмет на обикновените хора.

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Как да привлечем любовта и късмета според Фън Шуй в годината на Дракона

Автор Антония Михайлова

Кафяво

Този цвят носи стабилност и надеждност на собствениците на дома. Именно тези качества обикновено се приписват на кафявия цвят. Ако добавите дървени нюанси към интериора си, това ще ви помогне да създадете усещане за спокойствие и хармония. Струва си да запомните, че този цвят чудесно се съчетава със зелено и жълто. Но трябва да се има предвид, че тъмнокафявото няма да донесе щастие през 2024 г., тъй като не е сред любимите на Дракона.

Сребро

Сребърните декоративни елементи са отлично допълнение към интериора. Те могат да придадат елегантност и изтънченост на вашия дом. В допълнение, този цвят може да привлече положителна енергия и късмет през новата година. Следователно, ако закупите сребърни предмети, можете не само да украсите дома си, но и да се сдобиете с благоволението и закрилата на Дракона.