Автор
Теодор Муховски

Светът се сбогува с Шинейд О'Конър (СНИМКИ и ВИДЕО)

Стотици хора си взеха последно сбогом с певицата, която изпя една от най-мелодичните балади на 90-те.

Боно от U2, в компания с Боб Гелдоф водеха траурната церемония, а хората през сълзи на очи ръкопляскаха и вървяха след катафалката.

Шинейд остана спорна и неразбрана от доста хора, като депресивните ѝ състояния не липсваха през последните години от живота ѝ. Причина за смъртта може би има до голяма степен самоубийството на нейният син.
Шинейд бе погребана в родния ѝ град Брей, Ирландия. Кортежът ѝ премина по крайбрежието на града.


Феновете на ирландката отрупаха с цветя катафалката с ковчега ѝ, докато от кемпер придружаващ шествието, се пускаше нейната музика.

Когато кортежът спря за кратко в бившия ѝ дом, където певицата живя в продължение на 15 години насъбралите се хора ръкопляскаха, след което сложиха ръце върху катафалката.


„Тя ще бъде запомнена като любима дъщеря на Ирландия, чийто глас развълнува поколение млади хора. Гласът на Шинейд носеше в себе си оттенък на надежда, на намиране на пътя към дома“, каза в речта си имамът Шейх д-р Умар Ал-Кадри.

„Шинейд имаше сърце на поет и вярвам, че би споделила с нас днес чувствата на поета Руми, когато каза: „Това място е сън. Само спящият го смята за реално. Тогава смъртта идва като зора и се събуждаш смеейки се на това, което си мислил, че е твоята скръб“, каза още той.



Четете още: Шинейд О’Конър - ирландската икона, която се бори с демоните си и загуби сили след смъртта на сина си, се събра отново с него при звездите