Автор
Теодор Муховски

"Не всички ще оцелеят": Шаман от отдалечено африканско село предсказа съдбата на човечеството

В свят, пълен със загадки и мистерии, мъдрите старейшини понякога отварят вратата към бъдещето, като ни представят изненадващи предсказания и ни вдъхновяват да мислим. 

Един такъв шаман от африканското село Гиряма споделя своите видения с туристите, повдигайки завесата на едно мистериозно бъдеще. Неговият разказ даде нова перспектива за съдбата на човечеството и ни накара да се замислим какво може да се случи след половин век - това беше 50-годишният срок, за който говореше мъдрецът. 

На пръв поглед думите на шамана изглеждат загадъчни и невероятни. Той ни дава ключа към разбирането на това, което очаква нашата планета. Сякаш ни повежда на пътешествие през времето и пространството, той разкрива предсказания за бъдещето, които могат да ни накарат да се замислим за собствената си роля в опазването на Земята. 

Шаманът ни казва, че човечеството ще трябва да преживее ужасна катастрофа - сблъсък на някое огромно небесно тяло с Луната. Тази катастрофа няма да унищожи Земята, но ще промени хода на събитията. Този сценарий предвещава глобални промени: части от спътника ще полетят към Земята, което ще доведе до пресъхване на езера и реки, а много градове ще бъдат под вода. 

Изненадващо, шаманът успява да види предстоящите събития "сякаш от високо", което му позволява да забележи, че след апокалипсиса само Сибир ще остане почти незасегнат. Това парче земя ще се превърне в своеобразен оазис в бъдещия свят, където потоци от хора и животни ще се стремят да оцелеят. Между другото, и други пророци все по-често говорят за това. 

Пророкът е убеден, че по-късно хората и животните ще започнат да се борят за останалите ресурси на това последно парче земя и в тази борба ще оцелеят само най-силните. 

След няколко години хората ще осъзнаят, че това развитие няма да промени ситуацията към по-добро и е важно не да се приспособяват към новия живот, а да го променят към по-добро, като постепенно се върнат към цивилизацията. Следователно процесът на формиране на обществото ще започне отново. Хората, според шамана, ще имат избор: "да слязат под земята или да се разширят по вода". Изборът ще падне върху първия вариант заради по-малкото потребление на ресурси. 

Ще мине почти един век и хората ще изградят цяла цивилизация под земята. Взаимоотношенията между хората обаче ще останат подобни на съвременните - те ще се борят за печалба и власт. 

Единственият светъл момент в тази невероятна история е споменаването на колонизацията на Марс. Най-добрите представители на човечеството ще отидат на Червената планета, където може би ще намерят отговори на много важни въпроси и ще могат да се върнат, за да спасят Земята. 

Видението на африканския шаман ни дава нова перспектива за бъдещето на човечеството. Въпреки че някои може да гледат на историята му с недоверие, важно е да помним, че във всяка фантастична история може да се крие частица истина. Надеждата в способността на човечеството да преодолее всички трудности и да си осигури светло бъдеще остава у нас и именно в нея се крие ключът към нашето възраждане и просперитет.

Мрачното пророчество на сибирския староверец - остават 15 години преди бедствието
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Мрачното пророчество на сибирския староверец - остават 15 години преди бедствието

Автор Антония Михайлова