90-годишната Джоан Колинс се появи сензационно на последните награди Еми за 2024 г., завладявайки всички със своята грациозност и стил. В социалните мрежи моментално заваляха коментари относно младежкия външен вид на звездата, който далеч не кореспондира с реалната ѝ възраст.
Един фен възкликна: „Джоан Колинс е на 90 години и все още се появява на червения килим!“ Друг повтори това мнение, като каза: „Бих искал всички да знаят, че Джоан Колинс е буквално на 90 години. Това е дива.“ Комплиментите продължиха от страна на още потребители: „Джоан Колинс изглежда невероятно на 90 години“ и още: „Не разбирам как Джоан Колинс е на 90 години. Кралица.“ Закачливите и доброжелателни коментари не спряха дотук. Феновете продължиха да се възхищават на нейната неостаряваща красота, с коментари като „Еми: Джоан Колинс не е остаряла от 1979 г.“.
И така, каква е тайната зад забележителната младост на Джоан? Тя признава, че следва съветите на диетоложката си Габриела Пийкок. „Съветите на Габриела са мъдри и прекрасни, а нейните съвети как да изглеждате добре и да се чувствате страхотно винаги са безценни.“
Габриела хвърли светлина върху хранителния режим на Джоан, наблягайки на контрола на порциите: „Препоръчвам на клиентите си по-малките порции да помагат за поддържането на балансиран подход към храненето и също така те им помагат за регулиране на нивата на кръвната захар през целия ден, това осигурява стабилни енергийни нива.“ - каза тя.
Обсъждайки рутинната закуска на Джоан, Габриела спомена: „Неовкусените живи кисели млека без много захар са страхотни за поддържане на енергийните нива, а горските плодове помагат за увеличаване на дълголетието и също така придават малко повече сладост на киселите млека, което помага.“ Тя също така подчерта значението на богатите на омега-3 храни като сьомгата, отбелязвайки: „Тези храни съдържат есенциални мастни киселини, които играят роля в поддържането на здравето на кожата, като допринасят за сияен външен вид и насърчават дълголетието.“
Подходът на Габриела към балансираните хранения включва по-обилни хранения през деня и по-леки вечер, с акцент върху листни зеленчуци и протеини, особено мазна риба.