Автор
Кристина Кирова

От последните минути: Кейт Мидълтън влезе в болница и претърпя операция

Кейт Мидълтън влезе в болница, а новината беше съобщена директно от двореца "Кенсингтън". В официално изявление се споменава, че принцесата на Уелс е претърпяла планирана коремна операция и вече е започнал процесът на възстановяване. Не е уточнена точната причина за състоянието на Кейт, довело до хирургическа намеса, но тя ще остане в болницата между 10 и 14 дни. 

Принцесата няма да се завърне към официалните си ангажименти по-рано от Великден, защото процесът по възстановяване изисква по-дълго време. 

Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън

Операцията е била успешна, а "Дейли мейл" уточнява, че не става дума за злокачествено заболяване. 

"Нейно кралско величество принцесата на Уелс постъпи вчера в болница за планирана коремна операция. Интервенцията беше успешна и се очаква да остане в болницата между 10 и 14 дни, преди да се прибере у дома, където ще продължи възстановяването ѝ. По съвет от лекарите, тя няма да се завърне към ангажиментите си по-рано от Великден. 

Принцесата на Уелс разбира интереса, който ще предизвика тази новина. Надява се, че обществото ще разбере желанието ѝ децата ѝ да не бъдат безпокоявани, както и че предпочита медицинските подробности да останат поверителна информация. 

Дворецът Кенсингтън ще отправя изявления, относно състоянието на Нейно кралско величество, единствено когато има важна информация, свързана с напредъка по възстановяването ѝ. Принцесата на Уелс поднася извиненията си към всички за отменените си ангажименти.", гласи изявлението. 

Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън
GettyImages

Принц Уилям също се очаква да отмени част от ангажиментите си, за да бъде до съпругата си по време на възстановителния процес. Също така кралската двойка няма да предприема пътувания в чужбина през следващите няколко месеца.