Автор
Евелин Попадийна

Новата мода: „Тихият лукс“, или как да изглеждате наистина скъпо

През последната година стила „тих лукс“ стана много популярен. Тази тенденция предполага елегантен външен вид, качествени материи и тъй наречения “old money vibe”. За да създадете този стил, просто спазвайте тези прости правила:


Маникюр
Поддържаните нокти са задължителни, но за да имате изтънчен вид, ноктите трябва да са къси, а не дълги. Препоръчително е да изберете лак с основни нюанси или френски маникюр. Ако все пак държите на нещо ярко, препоръчваме ви да заложите на класическото червено.

Дрехи в неутрални нюанси
Крещящите цветове на дрехите привличат внимание, докато тези в неутрални нюанси и класически силуети са много по-изискани. С тези дрехи можете да създадете луксозен образ.

Боядисване с естествени цветове
Както винаги, добре поддържаната коса е на мода. Препоръчваме ви да се придържате към естествените цветове при боядисване и да обръщате внимание на здравето на косата. По-добре къса и жива коса, отколкото дълга и изтъняла.

Лента за коса
За създаването на визия в този стил ще ви е необходима лента за коса. С нея ще пресъздадете красотата от миналото. Дори някои фризьори твърдят, че добавяйки лента за коса в черен цвят подобрявате вечерната визия. Голяма част от знаменитостите вече се възползват от този малък трик.

Масивни златни обеци
За да пресъздадете естетиката на тихия лукс, е важно да се придържате към минимализма, дори някои стилисти препоръчват да не добавяте бижута. Все пак, ако желаете да допълните тоалета с аксесоари, можете да заложите на големи златни обеци в ретро стил.

Панделки за коса
Фибите под формата на панделки отново са на мода и определено може да „оскъпи“ визията ви. Големите панделки придават обем на прическата и се вписват перфектно в този стил. 

Големи чанти
Големите чанти правят визията елегантна, но небрежна. Този аксесоар е идеално допълнение към гардероба на „тихия лукс“.

Двойна спирала
За по-изразителни очи стилистите съветват да използвате два вида спирала. Едната за удължаване на миглите, а втората – за обем.

Червило
За да може гримът ви да е в стила на тихият лукс, то трябва да изберете червило в топъл цвят. Все пак се уверете, че червилото съответства на вашия индивидуален тон на кожата. Топлите цветове подхождат повече на дами с топъл цвят на кожата. Червеното червило също влиза в категорията на този стил, стига да ви подхожда.

Панталони плисета
Да, дънките са удобни и са незаменима част от ежедневния гардероб. Но за да изглеждате изискано добавете широките панталони в стила си. Плисираните модели са задължителни за този стил, а и са доста удобни. Ако искате да останете елегантни, но да не се отказвате от дънките, можете да ги носите с дълга жилетка.


Придържайте се към тези правила, за да пресъздадете стила на тихия лукс.

Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Коко Шанел: Жената трябва да бъде две неща: стилна и зашеметяваща

Автор Антония Михайлова