Автор
Пепа Попова - Пепита

Черната рокля не е скучна: 7 модела за уникален стил през сезон есен-зима 2023

Черната рокля не е просто рокля, а е роклята с главно Р, която никога няма да ни омръзне. Независимо от кройката и модела, черната рокля има способността да придаде уникална привлекателност на всяка визия: можете да облечете много изискана дълга рокля за официална и елегантна гала вечеря или мини такава за разходка в града. Която и да изберете – фигурата ви ще бъде винаги възможно най-добре скулптурирана. Това се потвърждава от визиите, представени по време на Седмиците на модата по света, което напълно потвърди представата ни за тенденциите за сезона. Но преди да направим разбор на най-модерните черни рокли за сезона, трябва да направим крачка назад, защото има черни рокли, които са в основата на историята на модата и няма как да не им отделим по няколко думи. 

Именно иконите на стила от миналото са превърнали черната рокля в култов и най-влиятелен артикул в историята. Със сигурност трябва да благодарим на Одри Хепбърн, която със своята елегантност и уравновесеност спечели сърцата на жените през 60-те години с емблематичната черна коктейлна рокля на Givenchy, носена във филма "Закуска в Тифани".

Ако направим крачка напред във времето – черната рокля на Даяна бележи цяла една епоха. През 1994 г., веднага щом слезе от колата на градинското парти (в галерия Serpentine в Лондон), тя изненада всички, като наруши строгия кралски протокол и облече черна рокля, по дизайн на Кристина Стамболян: черна странична цепка, широко деколте с открити ръце и крака... Рокля, заявяваща силната и свободна жена.

View post on Instagram
 

Черната рокля не е само символ на елегантността и изтънчеността на отминалите времена, тъй като винаги е била обичана (във всичките ѝ версии) и от рок икони, актриси и супер модели от цял ​​свят. Като много младата Мадона, която през 1998 г. носеше черна мини рокля с мрежести чорапи, дънково яке и провокативно червено червило... Незабравима.

А ето и незабравимите черни, рокли, които видяхме по подиумите в Париж, Лондон и Милано, които ще властват този сезон:

#1 Късата блейзър рокля 

Да започнем с мини роклята в стил блейзър, която може да се носи със или без чорапогащник; една от безспорните тенденции на сезона и вероятно ще бъде такава и през следващия. Комбинира се с елегантен ток или ботуши до бедрата.

View post on Instagram
 

#2 Дългата рокля, прегръщаща фигурата 

Минималистични и обгръщащи, тези рокли са невероятно секси, въпреки че не оставят дори малко парче крак или деколте открити; Можете да разчитате на тях при всякакви поводи, винаги въз основа на избора на обувки и аксесоари. През деня с байкър-ботуши, а вечер със сандали на ток или по-елегантни ботуши.

View post on Instagram
 

#3 Черната рокля с прозрачни вложки 

Роклята с прозрачен ефект, предназначена да остави тялото непокрито на точното място - без никога да е прекалено. Изработени от меки и плътно прилепнали материи, като трико или стреч, или от по-скъпи материи като кадифе. Идеални за най-специалните поводи, когато търсите черна рокля, която не се набива на очи.

View post on Instagram
 

#4 Кожената мини рокля с дълги ръкави 

Кожата е една от модерните материи за есен-зима 2023/24. По отношение на мини роклите, забелязахме особена тенденция: те ще се носят с дълги ръкави и с много мек и семпъл силует, може би с колан за подчертаване на талията. Комбинира се с ботуш до коляното в тон или в кафяво, или с практичен и удобен котешки ток.

View post on Instagram
 

# 5 Набраната черна рокля

Тези рокли, заради излишъка от материя, придават на визията динамичен и спокоен вид без никакво усилие. Можете да комбинирате с тексаски ботуши или класически обувки, съвпадащи или в неутрални нюанси за шикозен външен вид.

#6 Дългата дантелена рокля

View post on Instagram
 

С изрязани или изцяло дантелени детайли, тези рокли имат нещо завладяващо и мистериозно в себе си; освен това, заради сложната текстура няма нужда да избирате допълнителни аксесоари. За да завършите визията, особено за по-официални случаи, съчетайте я с дълго вталено черно палто.

#7 Дългата черна кадифена рокля

Кадифената рокля през студените сезони е евъргрийн за всеки повод, особено когато търсите елегантен и удобен тоалет; с дълъг ръкав или без ръкав, черната кадифена рокля винаги ще направи впечатление.

View post on Instagram