Автор
Кристина Кирова

Актрисата Емилия Ованесян е загинала в пожар снощи

Трагична новина от последните минути - актрисата Емилия Ованесян е загинала при пожар в дома си тази нощ. Единствената носителка на "Аскеер" извън столицата буквално е изгоряла в апартамента си в Смолян. Огънят е избухнал снощи, малко след полунощ. 

Актрисата е живеела в блок в Новия център на града, като от пламъците са пострадали още трима души - две жени между 30 и 40 г. и едно момче на 16 г. В момента те са настанени в болница с обгазяване. 

Пожарът е започнал в една от стаите в апартамента на Емилия Ованесян, като помещението, в което е била тя, е напълно изгоряло, всички в блока са били евакуирани. 

Емилия Ованесян е завършила „Актьорско майсторство за куклен театър” във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1980 г., в класа на проф. Атанас Илков. Творческият й път е свързан с Родопския драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян. Тя е първата актриса извън столицата, получила "Аскеер" за главна женска роля за превъплъщението си в образа на Аркадина от "Чайка" на Чехов, пише БНР. 

Преди минути новината беше потвърдена и в официалната Фейсбук страница на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов":

"Днес, 19 януари, загубихме обичаната от смолянската публика актриса Емилия Ованесян.Тя почина при нещастни обстоятелства. Емилия отдаде целия си живот на театъра. Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" обявява тридневен траур. Датата на поклонението ще бъде съобщена по-късно. Скърбим за Емилия!"