Автор
Веселина Петрова

Няколко лесни съвета, с които да станете по-уверени и по-щастливи

В мрежата е пълно със статии, които ни съветват как да подобрим начина си на живот и да станем по-щастливи. Лесно е да се каже, трудно е да се постигне. И все пак, можем поне да опитаме. Нали? 

Носете дрехи, които прилягат на фигурата ви 
Има жени, които носят твърде големи дрехи, страхувайки се да не изглеждат дебели в очите на околните, срамувайки се от формите си. Не робувайте на общественото мнение и се опитайте да преборите комплексите си. Нека роклята ви бъде свободна, но подчертайте талията. Един колан ще свърши чудесна работа. 

Комбинирайте дрехи с различни размери
Ако сте решили да обуете слим дънки, комбинирайте ги с овърсайз пуловер. И обратното - тясното поло облечете с широк панталон. Вие решавате коя част от тялото си искате да подчертаете. 

Не пестете пари за красив маникюр 
Няма значение дали сте фенове на гел лаковете с щури дизайни или сте привърженици на естествения маникюр – красивите ръце ще ви дадат самочувствие. И няма значение какво точно правите - дали приготвяте вечеря у дома, работите в офиса или се забавлявате с приятелите си - елегантните и добре поддържани нокти ще ви позволят да се насладите на абсолютно всяко забавление.

View post on Instagram
 

Експериментирайте с косата си 
Чистата коса е ключът към успеха на всяка жена, дори и да излезе от чувал с картофи. Експериментите с косата могат да бъдат различни: от смела прическа, която сте решили да си направите до нещо лесно, например аксесоар за коса. Откриването на вашата индивидуалност ще ви помогне да се доверите на своите сили, лични качества и да повярвате в себе си.  

Заложете на цветните акценти 
Предпочитате черни или сиви дрехи и не сте готови да се разделите с тях? Няма проблем. Използвайте цветни акценти  – чанти, чорапогащници, обувки или други аксесоари в ярки цветове. Можете да останете в зоната си на комфорт и да опитате нещо ново. 

View post on Instagram
 

Красиви връхни дрехи 
Изберете си смела, свежа и нестандартна връхна дреха. Не избирайте твърде обикновените и традиционни грейки. 

Престанете да следвате модели и токсични стилисти в социалните медии
Можете да говорите за дрехи колкото искате, но ако постоянно консумирате съдържание, което ви разстройва, тогава за по-високо самочувствие не може да става и дума. Престанете да следвате красавиците, които публикуват фотошопирани снимки с илюзията за идеален живот. Забравете за грубото и токсичното и ще се превърнете в щастлива и уверена в себе си жена.