Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

На коя древна цивилизация отговаря вашата зодия

Точно както всеки от 12-те зодиакални знака има уникален набор от личностни черти, така е и с всички велики древни цивилизации. И докато някои зодии са известни със своята смелост, други имат по-силно изразена емоционална страна. Именно по специфичните характеристики на всеки от тях може да се определи към коя древна цивилизация принадлежат.

Прочетете по-долу към коя древна цивилизация принадлежи вашата зодия:

Овен: Древна Спарта

Овенът е огнен знак, управляван от планетата воин Марс и е известен със своята непоколебима смелост. Древната цивилизация, която най-добре отговаря на неговия темперамент, е град Спарта на гръцкия остров Лакония. Днес думата спартанец означава някой, който се отличава със строга дисциплина и избягва лукса и комфорта, а Овните са точно такива по природа.

Телец: Древен Египет

Като земен знак Телецът е фундаментално стабилен и практичен. Тъй като е управляван от Венера, той също обича красотата и по-фините неща в живота. Древната култура, която най-добре отговаря на неговия дух, е Египет, където цивилизацията е процъфтявала в продължение на хиляди години благодарение на вечната надеждност на река Нил, която е осигурила живот на иначе изсъхнал пустинен регион. Красотата, луксът и естетиката също са основни елементи на тази древна цивилизация.

Близнаци: Древна Гърция

Управлявани от Меркурий, Близнаците са умели комуникатори и бързи мислители, които са постоянно любопитни и жадни за знания. Те откриват своята „цивилизация на духа“ в древна Гърция, особено във философския период, управляван от Сократ, Платон и Аристотел, които са основателите на западната философия и разбирането на света чрез логиката.

Рак: Древен Шумер

Тъй като няма древни цивилизации, известни предимно с това, че са свръхемоционални като Раците, вместо това ще се съсредоточим върху факта, че те са управлявани от Луната и ще ги свържем с древния Шумер. Шумерите от Месопотамия преди хиляди години са изобретили сложни градове-държави, сгради със сложни арки и куполи, както и зигурати, и са били одухотворени и ръководени от астрологичните сили. 

Лъв: Древен Рим

Като огнен знак, управляван от Слънцето, Лъвовете са царствени, доминиращи и дори малко грандиозни. Перфектното древно допълнение към тяхната екстровертна природа и завоевателен дух е древната Римска империя, която е основана на седем хълма през 753 г. пр. н. е. и с чиста сила на волята се разширява до повече от два милиона квадратни мили, покриващи три континента.

6. Дева: Древен Китай

Девите са известни със своята практичност и прецизно внимание към детайла. Те клонят към логиката и никога не позволяват на емоциите им да надделеят над тях. Древната култура, която най-добре отговаря на тяхната личност, е Китай, който е бил една от най-ранните цивилизации в света и е издържал като трайна световна сила. Един от най-известните примери за тяхната архитектура със сигурност е Великата китайска стена - без педантичност и аналитичност те едва ли биха успели да я построят. 

Везни: Долината на Инд

Културата от бронзовата епоха, която процъфтява в части от това, което днес е известно като Пакистан, Афганистан и Индия, е уникална сред древните цивилизации. Няма доказателства, че са използвали оръжие или че са имали нужда от армия. Вместо това, това е била култура, основана на мир, просперитет, любов и равенство. Всичко това пасва идеално на безкрайното търсене на баланс и хармония на Везните.

Скорпион: Древните маи 

Скорпионът е знакът, който най-много се свързва с мистерията и тъмнината, така че коя древна култура би могла да ги символизира по-добре от древните маи? За древните маи смъртта била просто обред на преминаване към друг живот и те живеели без страх от смъртта. Вместо трагичен край те откривали в смъртта символиката на новото начало.

Стрелец: Древна Персия

Стрелецът е знак, свързан с любопитството и изследването, така че великата Персийска империя - една от най-мощните и широко разпространени в историята - най-точно отразява тяхната душевност. Въпреки че повечето древни перси са изповядвали зороастризма - първата дуалистична религия с концепции като добро и зло, светлина и тъмнина - те са били напълно толерантни към другите религии. Всичко това пасва идеално на природата на Стрелеца.

Козирог: Древен Вавилон

Вавилон Козирогът е известен като най-организирания и целеустремен от всички знаци, така че древното вавилонско общество корелира най-добре с тях. Те са известни с Кодекса на Хамурапи , който се състои от 282 закона за търговия, договори, права на собственост, семейни спорове и престъпления. Точно като древен Вавилон, Козирозите са загрижени за закона, реда и логиката.

Жените фараони на Древен Египет
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Жените фараони на Древен Египет

Автор Woman.bg

Водолей: Древна Атлантида

Тяхната новаторска, безкрайно любопитна и революционна природа се вписва идеално в мита за Атлантида, цивилизация, която все още очарова въображението. Митът за Атлантида се появява за първи път в Диалозите, написани от гръцкия философ Платон за Атлантида, която е остров, разположен някъде зад Херкулесовите стълбове, което кара някои да заключат, че е съществувал в Гибралтарския проток. Въпреки че Атлантида все още е само идея, Водолеят притежава достатъчно живо въображение , за да я превърне в реалност.

Риби: Древен Тибет

Воден знак, известен с безграничните си дълбочини на духовност и състрадание, Рибите са най-добре представени от древен Тибет. Намира се от северната страна на Хималаите и древната красота на Тибет е родила дълбоко мирна култура, която се слива перфектно с природата, точно както биха живели Рибите.

Източник: Колективен свят