Автор
Антония Михайлова

Уникално красиви: Генетична мутация направи тези 10-годишни близначки интернет сензация (снимки)

Играта на гените може да бъде непредвидима - едно дете може да се роди напълно различно от родителите си или да наследи редки черти от външния им вид. 

Всъщност всичко, което сме свикнали да възприемаме като нещо нестандартно и в същото време изключително красиво - от трапчинките по бузите и изумително дългите мигли до кристалносините очи и червената коса, често може да се окаже нищо повече от... генетична мутация. 

View post on Instagram
 

Пример за такава мутация е хетерохромията. Близначките Меган и Морган са тъмнокожи и с черни коси. Меган има яркосини очи, а Морган има хетерохромия - ирисът на едното ѝ око е син, а на другото - кафяв. 

Цялата тази контрастна магия прави очите на двете момичета да блестят като сапфири върху лицата им.

View post on Instagram
 

Майка им Стефани още от първия им ден на белия свят е уверена, че малките ѝ рожби имат страхотно бъдеще. С такъв външен вид няма и как да бъде иначе. Тя създава онлайн акаунт за децата си и го нарича "Меган и Морган, истинските синеоки близначки".

През 2015 г., когато момиченцата ѝ са едва на четири години, очакваната слава се стоварва върху тях - друга снимка на малките красавици става истинска сензация в мрежата.

View post on Instagram
 

Днес Меган и Морган, на които се възхищават повече от милион абонати, редовно участват в рекламни фотосесии и печелят добри пари от своя блог. "Моите момичета са винаги център на внимание. Хората постоянно ги гледат и дори ги спират по улицата, изненадани от необичайната им красота", споделя Стефани. 

"От малки обичат да позират пред камерата и това ги прави толкова щастливи", допълва тя.

View post on Instagram
 

Меган и Морган са наследили уникалните си яркосини очи от своите предци. Майка им е синеока, както и дядо им. А чичото и пралелята са с различни цветове - отново със син и съответно кафяв ирис. 

Между другото, хетерохромията често пъти е придружена от здравословни проблеми, по-специално такива със слуха. Но момичетата са късметлийки, тъй като не могат да се оплачат от подобен проблем.

Вижте как изглеждат най-красивите близначки в света днес и делата им, заради които родителите им се гордеят с тях (Снимки)
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Вижте как изглеждат най-красивите близначки в света днес и делата им, заради които родителите им се гордеят с тях (Снимки)

Автор Антония Михайлова

Майката вярва, че рано или късно нейните момичета ще оглавят всички възможни класации за топ модели по света. Апропо, самата тя също управлява свой собствен блог - в него Стефани се застъпва за естественоата красота и правото на всяка жена да бъде себе си. Страницата ѝ обаче е много по-малко успешна от тази на Меган и Морган. 

Момичетата дори вече могат да се похвалят с участието си в един от епизодите на Семейство Симпсън и това е сигурен знак за успех. "Децата ми приличат много на Риана. Не само на външен вид – те покоряват света по същия начин. Мисля, че те ще бъдат не по-малко известни от Рири", сигурна е Стефани.