Автор
Ева Григорова

Токсична свекърва: ето как да я познаете

Мъжките майки, са си мъжки майки – те имат различно виждане за всичко и за тях най-важно е синчето им да е добре. Една свекърва винаги е готова да внесе смут в брака на отрочето си. Тя винаги намира за какво да критикува, умее да манипулира и може да създаде напрежение в семейството без дори да живее при тях. Някои жени се спират да се бъркат в живота на синовете си, а снаха си приемат като натрапница. Разбира се, не казваме, че всички свекърви са такива, има и жени, които са по-умерени и не взимат отношение в брака на синовете си. 

Ето как може да разпознаете токсичната свекърва:

Тя може и знае всичко
Този тип свекърви знаят как се прави всичко, идеите им са най-добрите и могат да се справят с всеки проблем, по-добре от теб. Освен това не пропускат да го отбележат. 

Не признава, че е сгрешила
Те са безгрешни. Правят всичко перфектно и никога не грешат. Винаги е готова да обвини снаха си, за да „докаже“, че тя е най-добрата.

Не изслушва
Токсичните свекърви често игнорират снахите си. През повечето време не им обръщат внимание, за да докажат, че не им пука за тях и не обръщат никакво внимание на мнението на младите жени. Дори жената да постигне голям личен или професионален успех, „свекървището“ ще намери начин да пренебрегне този факт.

Не си достойна за сина ѝ
Лошата свекърва до толкова не цени снаха си, че я кара да се чувства така, сякаш не е достатъчно добра за нейния син. 

Изисква подчинение
Тази жена е свикнала да доминира в семейството си и няма да се откаже от контрола над всички. Според нея всички са длъжни да живеят според нейните правила и ако някой откаже, се превръща във враг. Тя очаква от снаха си да следва стриктно съветите ѝ – да научи рецептите за нейните ястия, да се допитва за всичко, преди да вземе решение, да действа според нейните разбирания.

Злослови зад гърба
Ако не се подчиниш на токсичната свекърва, тя ще стане още по-враждебна. По-мъдрите свекърви знаят, че явните скандали не са опция и предпочитат да действат подмолно – говори срещу снаха си пред сина си и омаловажава младата жена при всеки удобен момент.

Не уважава личното пространство
Съвсем логично е да не зачита личното ти пространство, особено ако се прави, че не съществуваш. Идва по всяко време без предизвестие, ако не сте очаровани от това, че я виждате тя започва да се сърди. Дори и домът ви да блести от чистота, тя все ще намери нещо, за което да се хване и да ви обвини, че не се грижите за него. 

Носи маска пред другите хора
За нея социалното положение е от голямо значение и ще направи всичко възможно, за да не изгуби добрата си репутация. Пред останалите е усмихната и блага. Така на чуждите хора ще им е трудно да повярват, че някой може да има проблеми с такава прекрасна жена.

Както вече споменахме - не всички свекърви са такива. Съществуват добри жени, които се радват на щастието на сина си и обичат снахите си като свои деца. Дано токсичните свекърви разберат, че начина да са по-близо до сина и до внуците си не е да се държат лошо със снаха си, а да обичат и нея като собствено дете. Така тя ще иска да се вижда по-често с нея, ще ѝ споделя и да ѝ помага.

Ето как да спрете да отлагате и наистина да изпълните новогодишните си цели
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Ето как да спрете да отлагате и наистина да изпълните новогодишните си цели

Автор Ева Григорова