Автор
Теодор Муховски

Крал Чарлз Трети наруши мълчанието си след сериозната диагноза

Преди няколко дни дворецът съобщи, че крал Чарлз Трети е започнал да се лекува от рак, дни след като е претърпял операция. Крал Чарлз проговори публично за първи път след неприятната новина. 

"Бих искал да изразя най-сърдечните си благодарности за многобройните послания на подкрепа и добри пожелания, които получих през последните дни", заяви Чарлз в така нареченото от двореца "благодарствено послание". 

"Както всички, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение", каза кралят и добави, че е "също толкова радостно да чуя как споделянето на моята собствена диагноза е помогнало за общественото разбиране и е хвърлило светлина върху работата на всички онези организации, които подкрепят пациентите с рак и техните семейства в Обединеното кралство и в целия свят". 

"Възхищението ми от техните неуморни грижи и всеотдайност през целия ми живот е още по-голямо в резултат на моя личен опит", каза кралят. В изявлението, в което се разкрива диагнозата рак на краля по-рано тази седмица, дворецът не уточнява вида на рака на Чарлз, нито неговата тежест. 

"По време на неотдавнашната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше отбелязан отделен проблем, който буди безпокойство", се казва в изявлението на двореца и се добавя: "Последвалите диагностични тестове установиха форма на рак." 

"Днес Негово Величество започна редовни процедури, по време на които лекарите го посъветваха да отложи изпълнението на публичните си задължения", обясниха от двореца. Въпреки това, кралят ще продължи да изпълнява държавните си задължения и да обработва официални документи както обикновено". 

Дворецът подчерта, че 75-годишният Чарлз "остава изцяло положително настроен към лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълноценно изпълнение на обществените си задължения възможно най-скоро". Чарлз се подложи на операция на 26 януари, след като през този месец дворецът обяви, че той търси "лечение на уголемена простата". Той беше изписан от болницата три дни по-късно.

Мисията е невъзможна: Хари и Уилям не успяха да загърбят миналото, дори и заради Чарлз
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Мисията е невъзможна: Хари и Уилям не успяха да загърбят миналото, дори и заради Чарлз

Автор Веселина Петрова