Автор
Антония Михайлова

Нарушаване на традицията или опит за обединяване на семейството: Хари и Меган Маркъл промениха фамилните имена на децата си

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са променили първоначалната фамилия на децата си с титлата, с която биват назовавани самите те - Съсекс.

Припомняме, че с раждането си децата на херцозите получиха фамилното име Маунтбатън-Уиндзор. От анонимен източник пред The ​​Times обаче става ясно, че след коронацията на Чарлз III - на 6 май 2023 г., 2-годишната Лилибет и 4-годишният Арчи са получили фамилното име Съсекс в чест на титлите на родителите си. Според запознати по този начин кралската двойка искала да „обедини семейството“.

View post on Instagram
 

След информацията за решението в медиите се появиха различни тълкувания. Докато някои отбелязаха, че това е нарушение на традициите на британското кралско семейство, други видяха в избора на титлите като фамилни имена на децата опит за обединение и помирение. 

В тази връзка коментатори припомниха факта, че принцовете Уилям и Хари се наричаха „Уилям Уелс“ и „Хари Уелс“, докато служеха във въоръжените сили. 

View post on Instagram
 

Всички наследници на Елизабет II по традиция получават фамилното име Маунтбатън-Уиндзор. То бива одобрено през 1960 г., 13 години след брака на принц Филип с кралицата. 

Фамилията обаче не е необходима за тези членове на кралското семейство, които носят титлите Негово Височество принц или Нейно Височество принцеса. 

View post on Instagram
 

Няколко дни по-рано стана известно, че принц Хари и Меган Маркъл са пуснали нов уебсайт. На него те се представят като херцога и херцогинята на Съсекс.

Според някои кралски наблюдатели използването на тази титла може да причини сериозни проблеми на двойката. Мнозина ги обвиниха, че превърнаха титлата си в търговска марка за печелене на пари.

View post on Instagram
 

Експерти предполагат, че съпрузите търсят сътрудничество с нови компании. Договорът им със Spotify изтече, а в близко бъдеще същата съдба може да очаква и договора им с Netflix. 

Припомняме, че принц Хари и Меган Маркъл се оттеглиха от кралските задължения през 2020 г. Забранено им е да рекламират марката SussexRoyal и да използват префикса „Техни кралски височества“. Хари и Меган могат да използват единствено титлата херцог и херцогиня. 

Когато работата ти е да недоволстваш: Или как Меган и Хари се справят след провала в Холивуд
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Когато работата ти е да недоволстваш: Или как Меган и Хари се справят след провала в Холивуд

Автор Ева Григорова

Междувременно Хари и Меган отлетяха за Канада с частен самолет, за откриването на спортния турнир Invictus Games. 

Те кацнаха във Ванкувър за три дни, за да присъстват на събития, свързани със състезанието, основано от принца през 2014 г. за подпомагане на ранени ветерани и действащ военен персонал.