Автор
Пепа Попова - Пепита

Ревюто на Dolce&Gabbana ни учи как да носим смокинг: 3 много лесни и стилни идеи

Смокингът е евъргрийн в гардероба и не спира да вълнува големите в модата. Доменико Долче и Стефано Габана знаят добре, че смокингът е символ на стила и решиха да посветят новата си колекция именно на него.

Неговият линеен силует и изтънчена простота подчертават женствеността. Жена в смокинг очарова със своята елегантност. Колкото по-семпла и класическа е една дреха като смокинга, толкова по-вечна е тя” - обясниха те преди шоуто.

Модното дуо показа смокинга по нетрадиционен начин, редувайки го с други свои базови и емблематични творения като дантелени рокли, съчетани с прозрачни чорапогащи, мрежести шапки и видимо бельо. В резултат на това те създадоха различни нови начини за носене на смокинг - в допълнение към класическия модел те предложиха още болеро и палто с подобна структура - много лесни за комбиниране дори в ежедневието. Това, което е сигурно е, че смокингът Dolce&Gabbana има структура, която не изневерява наДНК-то на марката и на високото майсторство “произведено в Италия”.

View post on Instagram
 

Проектирането на смокинг в нашата стилизирана линия означава да предложим вечна елегантност, дълбоко вкоренена в шивашката ни култура. В този спектакъл има среща между контрастите: мъжко и женствено, строгост и съблазън се преплитат, оставяйки на всяка жена свободата да изрази собствената си концепция за стил. Черното е отличителната черта, обичаме го, защото то утвърждава, проектира, стилизира. Всичко става по-просто, линейно, сарториално: жена в черна рокля е щрих с молив, чиста линия. И представлява мистерията."

 

Тази колекция на  Dolce&Gabbana е потвърждение, че класиката никога не остарява. Това страхотното завръщане на смокинга на подиума дава модни идеи, готови да бъдат приложени на практика в ежедневието.

#1 Смокингът, който се плъзга по бедрата

Dolce&Gabbana го предлага в кадифе с копринени ревери, комбиниран със също толкова впечатляваща кадифена папийонка, жилетка и панталон. Или по модерен начин, само с чифт сатенени кюлоти отдолу. Красиво, в ежедневието, дори с бяла риза и дънки, а вечер с рееща се рокля.

 

#2 Късо – тип болеро

Вечерното сако – тип болеро е идеално за комбиниране с рокля за вечерно парти като модела, обсипан с пайети и с дълбока цепка... Или в по-модерен вариант - с пола саронг и прозрачна риза.

 

#3 Смокингът, преосмислен като палто

Връхните дрехи, проектирани от марката, са красиви, с големи рамене и видими копчета. Изглеждат толкова добре през деня, колкото и вечерта, с чифт палацо панталони или мини рокля, винаги играейки с чувствените детайли на бельото.