Автор
Евелин Попадийна

Обувките от 90-те, които ще са на мода тази година

Все по-често виждаме тоалети, вдъхновени от 90-те и 2000-те години. През 2024 година ще се върнем назад във времето, поне с 20-30 години. Такава тенденция налагат в Холивуд, а и нека си признаем - модата тогава не беше чак толкова лоша. 

Днес съм вдъхновена да си говорим за обувки. Честно да ви кажа, като човек, който обожава обувки, имам няколко чифта от преди 15 години, които не са мръднали. И все още са актуални, яко, нали? Сигурна съм, че и вие пазите съкровища в някое мазе или на някой прашен таван. Е, приканвам ви да ги откриете и да им вдъхнете нов живот. Хем ще се впишем и в трифт културата. 

Модните критици твърдят, че има няколко чифта обувки от 90-те, които ще са хит тази година. Давам ви малко повече информация кои ще са, а през това време може и да се сетите къде сте „складирали“ онези топ сандали като на Джей Ло, от клипа на Love don’t cost a thing.

Обувки „Мери Джейн“
Тези обувки са най-готиното нещо, щом стане дума за 90-те. Нека не се лъжем – и вие сте имали такива. Обувките с каишка свързвахме с млади момичета. Дори имаше изгряващи звезди, които нон-стоп позираха с различни чифтове. Да не споменавам, че са перфектното допълнение към всяка визия – панталони, поли, рокли, с всичко се връзват.

Сандали с квадратни пръсти
О, колко го обичам този квадратен връх! В Париж ботушите с квадратен връх са най-модерни в момента. Представете си какво ще се случи през лятото с тези сандали… Мисля, че е време да си купим такива, преди да са ги изкупили.

Масивни мокасини
Мокасините никога не излизат от мода! През 1999 година Prada пуснаха новата си колекция и светът се запозна с мокасините, които дори десетилетия по-късно, всяка жена има в колекцията си. Изключително стилни обувки, които се съчетават перфектно както с костюм за офиса, така и с рокля за вечеря с приятелки. Май е излишно да казвам, че всяка модерна жена трябва да притежава поне един чифт, нали?

Обувки с необичаен ток
Преди 20 години Бритни си позволи да се появи с нестандартни обувки, чиито ток хората определиха като „поставка за торта“. В наши дни тази чест се пада на Бела Хадид, Хейли Бийбър и Риана. Ако се осмелите да излезете с такива обувки, със сигурност няма да останете незабелязани.

Мартинс
През 90-те хората не се страхуваха да изразят себе си чрез модата, това обаче се промени с годините. За щастие, напоследък наблюдавам тенденция, че ставаме все по-смели и си позволяваме да експериментираме с визиите, което, разбира се, е страхотно. Та, да се върнем към гръндж обувките, които Кърт Кобейн направи популярни. Във времената, в които живеем, голяма част от модерните работещи момичета са на ясно, че е нужно обувката да е практична, точно затова препоръчвам да се сдобиете с един чифт „мартинци“ – съчетават се много добре с рокли.

Кецове на платформа
Няма как да не се сетя за Spice Girls! Всяко момиче от 90-те имаше такива кецове… Дори някои звезди се появяваха на червения килим с тях. Няма как да не сте забелязали, че спортните обувки на платформа отново са актуални. Накратко – ако си вземете маратонки с масивна подметка, ще сте супер актуални!

През 2024 година се връщаме в миналото, което е страхотно! Дори дъщерята на Кейт Мос вече копира точно визиите на майка си от 90-те и 2000-те години.

Изберете тези боти през пролетта на 2024 г. – няма да сбъркате
МОДА
Автор Евелин Попадийна

Изберете тези боти през пролетта на 2024 г. – няма да сбъркате

Автор Евелин Попадийна