Автор
Ева Григорова

Директорът на училището издаде подробности за поведението на изчезналата Ивана

Издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от Дупница продължава. Кметът на Дупница Първан Дангов заяви, че ще поиска писмени обяснения от директорката, психолога и класния ръководител на училището, в което учи момичето.

По думите му до изчезването на детето се е стигнало, защото "някой не си е свършил работата".

„Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявили агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли, колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване”, съобщи Дангов пред NOVA.

Първан Дангов
Първан Дангов

"Провокирам го с всички последствия, които може да има. И ако има вина по веригата съм готов да кажа, че съм виновен аз, за да няма пак кампании от такъв тип", категорично заяви кметът.

"Била е консултирана от психолог и психиатър. Но това е останало скрито от обществото, родителите са го знаели. Късно са подали сигнала за изчезването ѝ", завърши той.

Междувременно проговори директорът на училището на изчезналата ученичка от нейното училище. Според ръководството на училището, в което учи издирваната 17-годишна Ивана от Дупница, тя има характер, различен от описвания в последните дни.

"Не децата тормозеха Ивана, а бих казала, че тя, с поведението си, тормозеше тях. Нарушаваше учебния процес. В последно време употребяваше много енергийни напитки, безразборно. Внасяше ги отвън и ние си позволихме, когато я видим, да ѝ ги взимаме от ръцете", разкри директорът на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии Виолета Стефанова – Савова.

"Започна да ходи по-разголена. Напускаше самоволно часовете, влизаше в тези на други колеги. Това по принцип не го позволяваме. Тогава повиках майката, за да попитам има ли проблем с детето, защото се държи необичайно", разказа още директорката.

По нейни думи майката на Ивана отрекла да има промяна. Казала, че дъщеря ѝ вероятно е превъзбудена заради края на първия учебен срок. Савова предложила момичето да остане вкъщи и да посети лекар.

Тя разказа още, че телефоните на учениците в гимназията се събират, докато текат учебните занятия. "Но Ивана, за да може да си тръгне по-рано, си е оставила телефона. Не прави това за първи път, показа проверка в дневника. Разговаряхме с майката, че забелязваме, че поведението ѝ не е нормално. Тя отвърна, че са посетили лекар и момичето пие медикаменти", обяснява още директорът.

По думите ѝ класният ръководител се бил превърнала в бавачка на Ивана. "Не само тя, а абсолютно всички учители бяхме ангажирани с поведението на момичето. То въобще не е тормозено, напротив - лансирано е от страна на учители и ученици”, завършва Савова.

Междувременно, в издирването се включи и малкият Сашко от Перник, който бе открит след девет дни в гората над Перник. Той и баща му Александър Цветанов участват активно в намирането на Ивана. Във фейсбук бащата написа: „Днес цял ден двамата със Сашко търсихме изчезналата Ивана в Дупница. Който може нека помогне с каквото му е възможно!“.

Това е човекът, който спаси Сашко и се отказа от наградата
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Това е човекът, който спаси Сашко и се отказа от наградата

Автор Woman.bg