Автор
Теодор Муховски

Какво се случва с Кейт и Чарлз: Уилям отказа да отиде на важно събитие в последния момент

Кралски експерти изразиха мнение, че е доста странно, че принц Уилям се е отказал от участие в панихидата за покойния гръцки крал Константин в последния момент по неуточнени "лични причини".

Оказа се, че кралица Камила беше най-възрастният член на кралското семейство, който присъстваше на церемонията, а принц Андрю също имаше важна роля, тъй като водеше своите колеги пеша към службата в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Не бяха дадени повече подробности за отсъствието на Уилям, като кралски източници заявиха, че съпругата му Кейт се "справя добре" у дома, след като продължава да се възстановява след коремната си операция миналия месец.

Уилям беше видян за последен път на церемонията „Бафта“ на 18 февруари, докато Кейт не е виждана от Коледа в Сандрингам.

Крал Чарлз III също отсъстваше, тъй като лечението му от рак продължава.

Кралският коментатор Ричард Фицуилямс определи отсъствието на принца на Уелс като "много странно", защото престолонаследникът трябваше да изнесе доклад.

Решението, взето в последния момент, доведе до това, че гръцкото кралско семейство публикува в интернет стар богослужебен ред, съдържащ неговото четене и похвално слово, произнесено от лорд Соумс, в което той говори за това, че крал Константин би бил "много развълнуван и горд", че то е било произнесено от неговия кръстник.

Крал Чарлз е бил близък с крал Константин и негов втори братовчед.

Кралският биограф Фил Дампиер заяви, че този ход е "обезпокоителен".

"Уилям живее само на един хвърлей разстояние, така че това е много тревожно".

Г-н Дампиер похвали Камила, която според него е свършила "фантастична работа през последните седмици, за да поддържа активно кралското шоу".

Знае се, че след операцията си Кейт ще отсъства от официални кралски ангажименти до Великден.

Що се отнася до Чарлз, той беше в замъка Уиндзор по-рано през деня, но си тръгна преди началото на службата, а приемът беше организиран от съпругата му Камила. По-късно кралят беше заснет да маха с ръка, докато го караха към лондонската му резиденция Кларънс Хаус.

Междувременно Андрю присъстваше заедно със Сара, херцогинята на Йорк, и дъщеря си принцеса Беатрис - заедно със съпруга си Едоардо Мапели Моци - защото това се смята за лично семейно събитие.

Херцогът на Йорк е присъствал на службата като член на британското кралско семейство и е бил поканен от гръцкото кралско семейство. Другата дъщеря на Андрю - принцеса Юджини - не е присъстваше.

В отсъствието на Чарлз от публични задължения Камила се превърна в най-възрастната кралска особа, изпълняваща ангажименти. Друг кралски източник заяви, че няма връзка между личния въпрос на Уилям и здравето на краля.

Тази година се наблюдава внезапен недостиг на предни кралски особи, след като Чарлз и Кейт влязоха в болница по едно и също време миналия месец.

Здравословните проблеми на семейството накараха Уилям да поеме по-голяма част от тежестта на обществените задължения, като в същото време подкрепяше Кейт и помагаше в грижите за трите им деца Джордж, Шарлот и Луи.

Миналия месец Чарлз беше приет за операция заради доброкачествено заболяване на простатата, но впоследствие беше диагностициран с несвързан с него рак. Монархът се оттегли от публичните си задължения, докато се подлага на лечение.

Британската корона беше представена от принцеса Анна, сестрата на Чарлз, на погребението на Константин II в Гърция миналата година след смъртта му през януари 2023 г.

Константин е последният член на вековна династия и управлява само три години, когато през 1967 г. военна диктатура поема контрола над страната.

Близо осем месеца след като хунтата завзема властта, Константин организира военен контрапреврат, който се проваля.

Той бяга в Рим заедно с останалата част от кралското семейство, а по-късно в Лондон, където живее в Хампстед. Хунтата премахва монархията през 1973 г., а гърците гласуват да не се възстановява кралското семейство след възстановяването на демокрацията през 1974 г.

Десетки чуждестранни кралски особи пристигнаха в Уиндзор, за да присъстват на службата, но не се очаква кралят да се срещне с тях насаме.

Най-големият син на Константин, престолонаследникът Павлос, влезе в ролята на четец на мястото на Уилям.

Кралят е близък с втория си братовчед Константин, който е първи братовчед и партньор в плаването на покойния херцог на Единбург.

Константин почина на 82-годишна възраст, десетилетия след като беше свален от трона при военния преврат.

Миналата година Чарлз не успя да присъства на погребението на Константин в Атина поради ангажименти, които включваха среща с президента на Кипър. Кралската принцеса го представляваше на службата.

Константин, който почина в атинска болница, се възкачи на престола на 23-годишна възраст през 1964 г.

Хари знае, че няма шанс Уилям да допусне завръщането му в кралското семейство
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Хари знае, че няма шанс Уилям да допусне завръщането му в кралското семейство

Автор Ева Григорова