Автор
Теодор Муховски

Ексклузивно: Дворецът Кенсингтън с последни официални сведения за състоянието на Кейт Мидълтън

Дворецът Кенсингтън публикува ново изявление за здравословното състояние на Кейт Мидълтън, която остана извън полезрението на обществеността в продължение на два месеца след планирана коремна операция.

Говорител на двореца се опита да успокои хората, тъй като спекулациите в интернет продължиха да се увеличават след поредицата от опасения за здравето на кралското семейство, включително диагнозата рак на крал Чарлз.

Кралският говорител заяви: "Дворецът Кенсингтън ясно посочи през януари сроковете за възстановяване на принцесата и ние ще предоставяме само значителна актуална информация. Тези указания остават в сила“.

Официалните лица потвърдиха, че принцесата на Уелс продължава да се чувства "добре". Кейт планира да се върне към кралските ангажименти след Великден.

Да си припомним, че принц Уилям не се появи на панихидата на покойния гръцки крал Константин, който почина през януари миналата година, докато баща му крал Чарлз също отсъстваше, тъй като лечението му от рак продължава.

Вместо това кралица Камила беше най-възрастният член на кралското семейство, който присъстваше, а принц Андрю също имаше важна роля, тъй като поведе колегите си от кралското семейство на службата в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.

Не бяха дадени допълнителни подробности за отсъствието на Уилям и не е известно дали то е свързано с възстановяването на съпругата му, принцесата на Уелс.

От кралското семейство са категорични, че отсъствието му не е свързано със смъртта на Томас Кингстън, съпруг на лейди Габриела Уиндзор - който почина внезапно в неделя вечер на 45-годишна възраст.

Принцът на Уелс не се беше появявал публично от наградите "Бафта" в Лондон по-рано този месец, докато не посети западната синагога "Марбъл Арч" в центъра на Лондон. Принцесата на Уелс пък бе видяна за последен път на Коледа в Сандрингам.

Кралският биограф Фил Дампиер заяви пред MailOnline, че кралските особи "имат право на личен живот", но "това не са нормални времена", като визираше неотдавнашните здравословни проблеми на Чарлз и Катрин.

„Страхувам се, че ако не се посочи причина за оттеглянето на принц Уилям в последната минута, неизбежно ще има спекулации, някои от които ще са особено несправедливи, но това е естеството на социалните медии в наши дни“ - каза той. И продължи:

„В гръцко издание се появиха зловещи съобщения за здравето на Кейт, за които няма доказателства, но тези слухове бързо се разпространиха по света.

Дворецът даде ясно да се разбере, че Кейт се възстановява добре и видяхме как кралят се върна в Лондон от Уиндзор, вероятно за лечение.

Но все още не знаем каква спешна лична причина е накарала Уилям да отмени посещението си. Мисля, че той трябва да бъде по-открит, ако дворецът иска да избегне спекулациите".

Кралският експерт Ричард Фицуилямс нарече мълчанието на придворните "подарък за любителите на теории на конспирацията".

"Уилям е знаел, че необяснимото му отсъствие ще влезе в заглавията на световните медии, въпреки че източниците уверяваха медиите, че то не е свързано със здравето на Катрин", каза той.

"Впоследствие дворецът запази мълчание, така че спекулациите продължиха.

Кралското семейство очевидно има право на личен живот, но винаги се е обсъждало доколко това право се упражнява.

Здравословните проблеми на семейството оголиха реалностите на лишената от живот монархия. От началото на годината се наблюдава внезапен недостиг на кралски особи на първа линия, след като Чарлз и Кейт влязоха в болница по едно и също време през януари.

Какво се случва с Кейт и Чарлз: Уилям отказа да отиде на важно събитие в последния момент
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Какво се случва с Кейт и Чарлз: Уилям отказа да отиде на важно събитие в последния момент

Автор Теодор Муховски