Автор
Антония Михайлова

6 неща, които не трябва да правите през високосна година

Всяка четвърта година е по-различна от предишните - по-дълга е с един ден. А всяко различно нещо се възприема като странно и дори плашещо. Затова на високосната година се приписват редица негативни характеристики. Дали да вярваме на подобни възгледи и суеверия, е въпрос на избор, но ние сме уверени, че всички неприятности могат да бъдат избегнати, ако проявите известна предпазливост.

1. Не ставайте рано и не излизайте от дома преди разсъмване

Нашите предци са се опитвали да не излизат от дома си, особено на 29 февруари, да не правят нищо важно, за да не си навлекат беда. Най-хубавото е да спите по-дълго.

2. Не се местете

Според старите хора високосната година носи нещастие за тези, които решат да променят мястото си на пребиваване. Особено ако го направите радикално - преместите се в друг регион или дори държава. Вярва се, че преместването ще доведе до семейни спорове, кавги и конфликти.

3. Не предприемайте строеж и не купувайте недвижими имоти

Нищо добро няма да се случи в дом, закупен или построен през високосна година. Според суеверието стопаните на дома ще боледуват през цялото време и ремонтите ще се извършват цяла вечност. Ако все пак си харесате през високосна година недвижим имот, огледайте всичко в детайли, проверите документите, внимателно проучите мястото за изграждане на къща и вероятно всичко ще бъде наред.

4. Не продавайте ценностиПо-добре е да отложите големите сделки, в които сте в позицията на продавач, до следващата година, като например продажба на недвижими имоти, автомобили и други ценности. Поверието гласи, че ако бързате за тези сделки, ще съжалявате. Е, все пак има и здрав разум в този съвет - бързането никога не е било от полза за никого.

5. Не купувайте и не продавайте животни

Да, това са лоши новини за развъдчиците на чистокръвни домашни любимци. Но едва ли някой ще ограничи бизнеса си само заради календара и популярните суеверия.

Ето какво не трябва да правите по време на тази високосна година
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Веселина Петрова

Ето какво не трябва да правите по време на тази високосна година

Автор Веселина Петрова

6. Не носете в дома си предмети с кръгла форма, намерени навън

Ако намерите монета, огледало, пръстен или нещо подобно на земята отвън, оставете го да лежи там, където сте го видели. Според суеверието такива вещи не бива да се носят у дома независимо дали годината е високосна, или не.