Автор
Пепа Попова - Пепита

Деликатен баланс между спектакъл и поезия представи Mugler в Париж

В неделя, в рамките на Седмицата на модата в Париж, се проведе шоуто на Mugler, на което присъстваха Бруклин Бекъм и Никола Пелц, Анна Дел Русо, Джулия Фокс, Барбара Палвин, рапърът Тайга, звездата от "Оранжевото е новото черно" Лаверн Кокс и много други.

Този път на ревюто на Mugler имаше повече знаменитости на подиума, отколкото на първия ред. Визии от есенно-зимната колекция представиха Ирина Шейк, Наташа Поли, Ева Херцигова, Амелия Грей, Палома Елсесер, Кристен Макменами.

View post on Instagram
 

Мюглер – ужасното дете на висшата мода и великият шоумен зад едноименната френска модна къща - беше майсторът на спектакъла. Неговите ревюта бяха парад без конкуренция. Може би именно заради това и Кейси Кадуоладер заложи на театралното - дефилето на моделите в здрача изглеждаше много, много театрално.

Без прекомерна зависимост от скулптурата американският дизайнер разгърна колекцията си в три действия.

View post on Instagram
 

Колекцията започна с размисъл върху разкриващата се форма, със слоеве от тъкани, изследвани чрез прозрачен корсет и формована кожа. Някои бяха изработени от разкошни кадифени тъкани, които действаха като покана да се доближите до формата и да изследвате плюшения текстил – без съмнение умишлена почит към разврата, който се разгръща в парижките сепарета на места като Le Grand Véfour.

View post on Instagram
 

Последва линия от щампирани визии, проектирани в тандем с канадския художник-сюрреалист Амбера Уелман. В асиметрични поли със сатенени гарнитури и лачени панталони, тези образи предизвикаха нещо като ренесансов романтизъм, с който обикновено не се асоциира марката.

С драпиране и набор от пера, Кадуоладер се осмели да “постигне” фанфарите, с които неговият предшественик умело боравеше.

Интересувам се от идеалите и целите на представянето и трансформацията – идеята за облекло, което ви позволява да станете различна версия на себе си или една от многото версии на себе си, които обичате да обитавате“, каза Кадуоладер пред медиите.