Автор
Антония Михайлова

Скандал беляза първата официална снимка на Кейт Мидълтън след операцията: Наистина ли крият зловеща истина

Представители на кралското семейство се опитаха да докажат, че всичко е наред с принцесата заради спекулации със здравето ѝ, но според експерти предизвикаха обратния ефект...

Британското кралско семейство реши по някакъв начин да отговори на слуховете, че нещо ужасно се случва с Кейт Мидълтън. За да докажат, че с принцесата на Уелс всичко е наред, те публикуваха официална снимка на нея и децата ѝ. Вместо да успокои страстите обаче, тя отприщи още по-голям скандал.

Фотосът, появил се на официалния акаунт на двореца Кенсингтън, е посветен на Деня на майката, който се празнува в много страни на 10 март. На него се вижда Катрин с трите ѝ деца, а принц Уилям, съдейки по надписа, е фотографът.

„Благодаря ви за добрите пожелания и подкрепата през последните два месеца. Честит ден на майката. К.“, гласи текстът под снимката, очевидно написан от името на Кейт.

По-наблюдателните обаче веднага забелязаха няколко странности в кадъра. Първо, снимката явно не е нова. Дори и фонът да е замъглен, все още може да се видят пожълтелите листа на дръвчето на заден план.

View post on Instagram
 

Второ, по някаква причина сватбеният пръстен на ръката на Кейт липсва, въпреки че принцесата го носи през цялото време. А за снимка, която има за цел да покаже, че всичко е наред в семейството на Уелс, липсата на символ на брака като цяло е странна и дори неприемлива.

Трето, коментаторите са объркани и от скръстените пръсти на ръката на малкия принц Луи. Това обаче вече се отнася до теории на конспирацията и детето може просто да е направило неволен жест по време на снимките.

Но най-интересното е, че професионални фотографи и световни агенции призоваха двореца да премахне тази снимка, а медиите да не я публикуват. „Това е фалшификат“, заключават експертите.

View post on Instagram
 

„При по-внимателно разглеждане източникът изглежда е манипулирал изображението“, отбелязва Асошиейтед прес. Преведено на разбираем език, това означава или значително използване на Photoshop, или генериране на снимки с помощта на изкуствения интелект.

„Ръката на Шарлот изглежда е копирана от друга снимка, тъй като там, където трябва да е ръкавът ѝ, има празно място. Ципът на якето на Кейт е изместен, като горната част е вляво и изглежда много по-светла от останалата част на ципа. „Косата на Шарлот изглежда рязко свършва на дясното ѝ рамо, докато косата ѝ отляво изглежда с няколко сантиметра по-дълга“, това са само малка част от недостатъците, забелязани от потребители, които се цитират в медиите.

Други подозрителни моменти, посочени от самите потребители на социалните медии, включват дължината на предмишниците на принц Джордж, изкривени рамки на прозореца на заден план заден план, ъгълът на полата на Шарлот и токът на ботуша ѝ.

Изумително: Кейт Мидълтън беше обвинена, че е използвала двойничка за последната си снимка
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ева Григорова

Изумително: Кейт Мидълтън беше обвинена, че е използвала двойничка за последната си снимка

Автор Ева Григорова

Британската информационна агенция PA потърси спешно разяснение от двореца Кенсингтън „относно опасенията, повдигнати поради манипулиране на снимки“. Но според наблюдатели на казуса едва ли ще получат отговор.

Междувременно дори онези експерти, които бяха лоялни към двореца, сега са сериозно обезпокоени от случващото се. „Това е вредно за кралското семейство. Те знаеха, че всяка снимка на Кейт, която публикуват, ще предизвика голям интерес. И хората сега ще се чудят дали може да им се вярва следващия път, когато публикуват актуална информация за здравето на принцесата", каза кралският коментатор Питър Хънт, цитиран от "Дейли мейл".

Нека да припомним, че от момента, в който се разбра за мистериозната операция, претърпяна от принцесата на Уелс, в интернет се появи само една нейна снимка. И тя също повдигна множество въпроси. А засега е ясно едно - никой не може (или не иска) да разкрие истинската информация за състоянието на Кейт.

Катрин Мидълтън, принцеса на Уелс
Катрин Мидълтън, принцеса на Уелс