Автор
Ева Григорова

Режисьорът на "Опенхаймер" заслужено ще получи рекорден хонорар

Големият победител на "Оскарите" тази година безспорно и безапелационно стана хитовият тричасов филм "Опенхаймер". Това направи неговия режисьор един от най-търсените в Холивуд. Кристофър Ноланд определено си знае цената много добре и не започва работа по нов проект за по-малко от 20 млн. долара. Тази минимална сума е изрично посочена в договорите му.

Целият финансов пакет, който Нолан ще получи за "Опенхаймер", ще надхвърли повече от три пъти минималния му хонорар. Според Forbes Нолан ще прибере като хонорари и бонуси общо 72 млн. долара.

Звездната кариера на Ноланд стартира още през 2000 г., когато неговата продукция "Мементо" изненадващо влиза в битката за "Оскар". Следва големият пробив е "Генезис", където главната роля е поверена на Леонардо ди Каприо. Тогава идва и "Интерстелар", а големият удар той прави с филма "Батман". Нолан превръща филма за човека прилеп в поредица от филми, които не са логически свързани, но използват едни и същи герои.

Всъщност, най-изгодната сделка на Нолан не е историята за създаването на атомната бомба, а друг филм за Втората световна война – екшънът "Дюнкерк". За продукцията той прибира рекордните за своята кариера 73 млн. долара. Сумата представлява сбор от твърдия му хонорар, авторски права и премия за добро представяне в боксофиса.

53-годишният Ноланд е британец, но твърди, че обожава Лос Анджелис, където живее от години. Той е женен от 30 години за студентската си любов Ема Томас. Двамата имат четири деца.

Конфуз на снимачната площака на "Опенхаймер": Камерата се счупила по време на секс сцената между Пю и Мърфи
НОВИНИ
Автор Ива Петрова

Конфуз на снимачната площака на "Опенхаймер": Камерата се счупила по време на секс сцената между Пю и Мърфи

Автор Ива Петрова