Автор
Теодор Муховски

Любовникът на съпругата ми я използва и вместо да се ядосвам за аферата ѝ, аз се притеснявам за нея

Ние сме женени от 12 години. Нещата между нас бяха наред, докато преди шест години не паднах от едно скеле по време на работа. Счупих си гръбнака и трябваше да се науча да ходя отново. Когато си бил активен мъж, който е играл футбол с децата си, не беше лесно да приема това нещастие.

Изпаднах в депресия и имах чести безпокойства относно бъдещето. Не е лесно да се живее с мен. Чувствам се постоянно разочарован и все още имам пристъпи на паника заради посттравматичното стресово разстройство. Сексуалният ни живот спря веднага и на съпругата ми наистина ѝ липсваше. Тя винаги се е грижила за себе си и сега работи на рецепция в една фитнес зала.

Може би логично, тя се влюби в едно от момчетата, които тренираха там. Тя е на 38 години, а аз на 40.

Знаех, че нещата не са добре, а после тя ми призна, че изпитва чувства към това момче. Скоро ми поиска развод.

Той е на 36 години, има три деца и, доколкото всички останали се интересуват, очевидно е щастливо женен. Но съпругата ми е убедена, че е готов да напусне жена си и да наеме жилище с нея. Тя се среща с този човек след работа и ме боли, като си помисля с какво се занимават. Той просто я използва.

Но знам, че ако се опитам да я вразумя, тя ще си помисли, че вероятно ревнувам. Знам, че тя не иска да оправи нещата с мен - всичко е стигнало твърде далеч. Но все още я обичам и не искам да я нараня. Попитах психолог дали трябва да кажа на съпругата на този друг мъж за тяхната афера. Ето какво ми отговори:

"Възможно е да имате право, че този мъж използва съпругата ви. Но какво бихте постигнали, ако разкажете за тази афера? Това само би засилило подозренията на всички, че ревнувате, и по всичко личи, че няма да насърчи съпругата ви да остане или да се върне при вас.

По-добре е да поговорите със съпругата си и да ѝ кажете за притесненията си. След това тя сама ще реши дали да възприеме вашата гледна точка. Каквото и да избере, със сигурност бихте могли да се възползвате от някаква подкрепа в този бурен период."

Невероятно, но факт: 4 страни, в които жените имат право на много мъже
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Невероятно, но факт: 4 страни, в които жените имат право на много мъже

Автор Антония Михайлова