Автор
Ева Григорова

Хари и Меган разбрали за диагнозата на Кейт от медиите

Стана ясно, че Хари и Меган са се свързали с принц Уилям и Кейт след нейната шокираща диагноза рак. Предполага се, че херцогът и херцогинята на Съсекс са се свързали с принца и принцесата на Уелс снощи. Не е ясно дали контактът е бил по телефон, видео разговор или чрез съобщения. Все още не е ясно и дали Хари планира да се върне обратно в Обединеното кралство.

Медиите в Съединените щати съобщиха, че херцогът и херцогинята на Съсекс са научили за състоянието на Кейт едва по времето, когато светът е разбрал за него. Освен това източници казаха пред New York Post, че двойката „не е имала представа“ за болестта на Кейт.

Контактът между двамата братя беше разкрит от кралския редактор на ITV Крис Шип. 39-годишният херцог на Съсекс беше описал Кейт като „голямата сестра, която никога не съм имала“, когато се сгоди за Уилям преди 11 години. Връзката му с принца и принцесата на Уелс обаче се разпадна след горчивите последици от Мегксит.

„Пожелаваме здраве и изцеление на Кейт и семейството и се надяваме да могат да го направят в усамотение и в мир“, каза семейство Съсекс в кратко изявление за Harper's Bazaar.

За последно Кейт се срещна с Хари след смъртта на кралицата през септември 2022 г. Миналата седмица разривът между Уилям и Хари беше повече от очевиден, тъй като братята бяха поканени на събитие в памет на майка им принцеса Даяна, като Уилям напусна церемонията, преди Хари да се присъедини чрез видеовръзка.

Принцесата на Уелс обяви диагнозата си във видеообръщение вчера, обяснявайки, че ракът е открит след нейната коремна операция. Тя каза: „Операцията беше успешна, но тестовете след операцията установиха, че има рак. Както можете да си представите, това отне време. Отне ми време да се възстановя от тежка операция, за да започна лечението си. „Но най-важното е, че ни отне време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по подходящ за тях начин и да ги уверим, че ще се оправя.“