Автор
Антония Михайлова

Всичко във Вселената е циклично: Защо на всеки 12 години настъпват драстични промени в живота ни

Според теорията за 12-годишния жизнен цикъл животът на човек е разделен на периоди от време, като в края на всеки от тях настъпват преломни моменти. С какво се отличава всеки един от тях и защо трябва да бъдем най-внимателни именно в периода на преход, разказва звездният нумеролог Алекс Айвънхоу.

Всичко във Вселената е циклично. И човек живее в 12-годишни цикли. В основата на тази теория стои китайският хороскоп, белязан от 12 различни животни. Всяко едно от тях има 5 елемента, като комбинацията е индивидуална според годината на раждане, но има общи закономерности, които ги обединяват. Нека да проследим периодите, белязали житейския път от началото до неговия край.

Физиологичен цикъл: от 0 до 12 години

Основната задача на първия период е растежът на тялото. Това е време, в което то трябва да укрепне, да стане по-силно и здраво. Към края на цикъла идва момент на преход, когато хормоналната система започва да се променя. Това са естествени промени в организма, които подготвят детето да стане пълноценен възрастен.

Потенциален растеж: от 12 до 24 години

Този период е пълен със сила, енергия, дава много шансове и възможности. Това е период на професионално ориентиране – къде да отида да уча, кой да бъда. Човешкият мозък е способен на най-интензивни натоварвания, потенциалът се събужда. Това са години на трупане на знания, на опит. Години, през които можем да се забавляваме и влюбваме.

Наближавайки към края на този период, човек започва да разбира, че ситуацията се променя - че вече е време да помисли за по-сериозна връзка, за по-сериозна работа. Енергийният потенциал намалява леко, но все още незначително.

Достигане на върховия потенциал: от 24 до 36 години

През този възрастов период се наблюдава най-големият растеж във всички области. Той вече не е свързан толкова с обучение, колкото с практика – отиваме на работа, трупаме практични знания, прилагаме ги, трупаме практични умения. В тази възраст жената става майка, научава се да бъде по-отговорна, грижовна и всеотдайна.

През този период има много ресурс, активност, решителност и желание за действие. Човек е готов и способен на постижения. От него зависи къде ще приложи всичките си знания и способности. Към края на цикъла силата отново леко намалява.

Възползване от предимствата: от 36 до 48 години

След 36 години настъпва следващата промяна - енергията намалява, настъпва нов спад. Вече не можем да работим както преди. Здравословните проблеми, които човек преди е пренебрегвал, могат да се влошат и да се появят проблеми от различни области на живота. На 36-годишна възраст много хора осъзнават много неща за живота и света, научават се да ценят себе си и другите, да бъдат по-толерантни, да се учат от грешките си и да не ги повтарят. Приближаваме момента, когато трябва да се справим с последствията от взетите решения или, обратно, да се насладим на плодовете на това, което сме заложили в предишни цикли.

Има един много интересен факт: ако човек се е занимавал с бизнес до 36-годишна възраст, изграждайки кариера, след това той може да се реализира като учител, да стане успешен наставник и да предаде натрупаните знания. Една жена, ако е успяла да роди деца, има повече време за себе си.

Събиране на плодовете на положения през предходния цикъл труд и начин на живот: от 48 до 60 години

Периодът, когато се наслаждаваме напълно на плодовете на нашия труд - това е периодът, когато можем да получим най-голяма радост, но и най-голямо страдание. Много хора признават, че през този период от живота си се сблъскват с най-много кризисни моменти.

Ако предходните периоди не са изживяни пълноценно и правилно, това са годините, в които се появяват дългове, болести, негатвни преживявания. Ако обаче уроците са изпълнени, изпитваме щастие и удотвлетворение от постигнатото.

Заслужен живот: цикъл от 60 до 72

Тялото се връща към фазата, която се е намирало в първия период. Проблемите и болестите вече не са остри, те просто съществуват. Това е най-доброто време да се погрижите за тялото си, да пътувате, да съзерцавате живота, да разгледате това, което винаги сте искали и което ви е интересувало.

До голяма степен това е причината в Америка и Европа хората да живеят с доходи, които са успели да натрупат през живота си. И вече не работят, а се грижат за внуците си, пътувания, отдават се на духовни практики и др.

Космическите ритми: Как ни влияят и как фазите на Луната управляват живота ни
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Космическите ритми: Как ни влияят и как фазите на Луната управляват живота ни

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Движение по инерция: цикли от 72 до 84, от 84 до 96 години

По-късните преходни етапи не се преживяват толкова ярко, колкото по-ранните. Енергията се губи, преминава и тогава ние до голяма степен се движим просто по инерция, която е заложена от нас. Ако през първите цикли човек е инвестирал и се е стремял към подобрение, то по-късно се радва на плодовете. Ако уроците не са завършени, тогава възникват различни проблеми. Това се отнася за всички области на живота - здраве, взаимоотношения, финанси и т.н.

Няма нужда да се страхувате от 12-годишните цикли, те са съвсем естествени. Въпросът е само в това към какво се стремим и как прекарваме времето между тези критични точки. Накъде е насочено вниманието ни, върху какво се фокусираме, в какво влагаме сили и енергия. Траекторията на живота зависи само от нас самите.