Автор
Теодор Муховски

Как да разберете какви сте били в предишния си живот: 6 реални начина

Фактът, че се прераждаме на Земята повече от веднъж, има много косвени потвърждения. Искате ли да разберете кои сте били в миналия си живот? Тогава четете нататък: ще ви кажем как можете да го направите.

Ако вярвате в кармата, тогава няма съмнение, че вече сте се прераждали на Земята много пъти и именно изборите, направени в миналите ви прераждания, са ви направили това, което сте сега. Семейството, в което сте се родили, важните хора, които се изпречват на пътя ви, ключовите събития, които преобръщат живота ви... няма случайности, всичко ви е необходимо за собственото ви развитие, дори и понякога да не е лесно да намерите логика в случващото се.

Вглеждайки се в минали животи, можете да получите отговори на въпросите откъде идват вашите фобии, психически способности, защо се срещате с хора, които познавате от хиляда години, какви странни съвпадения забелязвате от време на време.

Смята се, че всеки човек, прераждайки се, губи предишната си личност, но носи със себе си „флашка“, на която е записан опитът му. Тази информация не се изтрива, тя се натрупва и блокира всеки път, когато хората се връщат на Земята: знанието не бива да пречи на усвояването на уроците.

Така че не се увличайте прекалено много по пътуванията към минали животи: трябва да знаете точно защо ви е нужно това и как ще ви помогне да израснете. Напишете списък с въпроси, на които искате да получите отговор и ги дръжте в главата си, докато пътувате назад във времето.

Как да разберете кои сте били в миналия си живот

Регресивна хипноза със специалист

Хипнотерапевтът въвежда пациента в специално състояние на транс, в което човекът започва да си спомня кой е бил в миналите си животи или къде е пребивавала душата му между преражданията.

Той се свързва с енергийно-информационното пространство и вътрешния си "облак", откъдето може да "изтегли" част от данните. Хипнотерапевтът ще ви зададе въпроси, които ще подготви предварително и ще ви насочи по време на това пътуване, така че да видите точно онези моменти, които ще ви помогнат да откриете причините за проблемите си в настоящето, да си обясните събития, които противоречат на логиката.

Само не бързайте с избора на специалист: потърсете отзиви за работата му, прочетете и чуйте за какво говори, как точно говори. Важно е да намерите компетентен хипнолог, който ще използва правилните инструменти и ще ви предпази от възможните негативни последици от подобно преживяване. Много впечатлителните хора са склонни да фантазират, имат фалшиви спомени, информацията може да бъде изкривена и да предизвика негативни емоции, с които е трудно да се справим по-късно.

Освен това хипнозата е противопоказана при някои заболявания: компетентният специалист знае за всичко това и ще се увери, че преживяването ще ви бъде от полза, а не ще ви навреди.

Самохипноза

Можете сами да се потопите в състояние на транс. Ще бъде по-трудно да постигнете необходимата концентрация и вероятно ще отнеме повече време, но ако опитвате отново и отново, ще успеете.

Съществуват различни техники за влизане в алфа и тета състояния, при които можете да отворите врати към минали животи, методите са различни, но в основата на всеки от тях е пълната релаксация и създаването на ясно намерение да видите преражданията си.

Огледало

Огледалата са портали към други светове и затова толкова често се използват във всякакви ритуали. С помощта на огледало можете да видите и миналия си живот. Ето как да го направите правилно.

Изберете време, в което никой няма да ви тормози или занимава, като трябва да сте абсолютно сами в стаята. Нека това да е светло време на деня: вечер или през нощта може да се страхувате от това, което ще видите.

Дръпнете завесите, така че светлината да не блести в очите ви. Покрийте масата с тъмна покривка, за предпочитане черна, едноцветна. Поставете пред себе си кръгло или овално огледало в рамка, а до него - запалена свещ. Погледнете отражението си, гледайте директно в очите и когато повърхността на огледалото се развълнува, заповядайте: "Вижте миналия си живот".

Има вероятност лицето ви да се промени или да се появят образи от минали животи. Когато искате да приключите сеанса, духнете свещта, увийте огледалото в кърпа и го скрийте.

Може да са необходими 5 или повече опита, докато успеете.

Дежавю

Със сигурност неведнъж сте имали странно усещане, сякаш това, което ви се случва сега, се е случвало и преди, въпреки че всъщност не се е случило. Например, седите си и говорите с някого за състава на атмосферата на Юпитер и бам! - мисъл: "Вече съм говорил с този човек за същото нещо със същите думи! И той ме е погледнал по същия начин!" Или пък се озовавате на непознато място, в чужд град, и имате чувството, че вече сте се лутали по същата тази улица.

Такива сигнали ви подава вашето подсъзнание: може би вече сте преживели такива или подобни преживявания в някое от многобройните си прераждания.

Обърнете внимание на тези сигнали. Всеки път, когато изпитате дежавю, когато обстановката, хората, събитията, ситуациите ви се струват познати - вземете телефона си и запишете всичко в бележки, за да не забравите.

Когато съберете няколко спомени, сравнете ги: вероятно ще успеете да нарисувате по-пълна картина на миналите си преживявания и да разберете каква е мисията ви на Земята сега: няма случайности, това означава, че за нещо внимателно ви се открехва завесата над миналото.

Сън

Познавачи казват, че в съня си човек се свързва с информационното поле на Земята, така че когато спите, може и да "извлечете" от това поле (и от подсъзнанието си) необходимата ви информация за минали прераждания.

Преди да си легнете, напишете на лист хартия фразата: "Искам да видя миналия си живот".

Сега, като държите хартията в ръцете си, заемете удобно положение, отпуснете се напълно и гледайте записа дълго време (около 10 минути). По този начин вие залагате необходимата програма в подсъзнанието си. Можете просто мислено да се концентрирате върху въпроса си, да си го повторите няколко пъти и да заспите. В съня си ще видите необходимия епизод (или няколко епизода) от минали животи. Вероятно ще ви трябват няколко опита, за да го направите правилно.

Анапанасати

През живота си Буда е практикувал медитацията "осъзнаване на дъха", известна още като Анапанасати. Последователите му смятат тази практика за истинско съкровище, което няма цена: чрез наблюдение на дъха, състояние на съзерцание (джхана), човек може да постигне прозрение, включително да види миналите си животи.

Познанието за Анапанасати някога е било недостъпно за масите, защото преди да започне да медитира, човек трябва да свърши много работа върху себе си, да се пречисти, да премине през "осемкратния път", за да унищожи жаждата, злобата и невежеството - "трите корена на порока", които присъстват в съзнанието на всяко непросветено същество.

Така че ако наистина искате да изпробвате метода на Буда върху себе си, бъдете търпеливи и вървете стъпка по стъпка: тогава не само ще видите минали животи, но и ще опознаете света много по-дълбоко, отколкото сега.

Проблемно минало: 4 модни навика, които разкриват, че имате травми от детството
МОДА
Автор Теодор Муховски

Проблемно минало: 4 модни навика, които разкриват, че имате травми от детството

Автор Теодор Муховски