Автор
Евелин Попадийна

Не е нужно да се виждаш отдалеч, за да си хубава: Аксесоарите, които загрозяват всяка жена

През последните години модата се променя изключително бързо и е много трудно да следим кога какво е модерно. Вече е ясно, че тази пролет ще сме на тема 90-те, но какво правим с аксесоарите? Е, днес ще си поговорим за тях, защото, няма да се лъжем - успешната визия се определя по аксесоарите. Представям ви пет аксесоара, които по-добре да изхвърлите на боклука.

Чокър
Чокърите се завърнаха още през 2016 година и честно казано взехме, каквото можахме от тях. Емили Ратайковски, Бела Хадид и още куп знаменитости ги използваха многократно във визиите си. Е, време е да се сбогуваме с тях, освен ако целта ни не е да изглеждаме демоде… Не е, нали?

Диадема
Диадемите се завърнаха само преди няколко години. Бързо се наситихме и е време да спрем да ги носим! Честно казано никога не съм ги харесвала – с тях лицето визуално става по-широко, което прави бузите и челото още по-големи. Да не говорим, че като видя диадема с декоративни цветя или кристали, ми напомня за сватбена украса. Да, придават вайба на „Клюкарката“, но нека не забравяме, че сериалът е от 2007 година.

Ръкавици без пръсти
Ох, сещам се как в 8-ми клас събирах пари, за да си купя такива ръкавици… Не знам да се смея или да плача? Е, вече определено не са на мода и не, не вървят с всеки тоалет. Само да споделя, че бях 8-ми клас през 2009 година… Отдавна, а? Нека не оставаме в 2009, а да си живеем спокойно в 2024, далеч от тези ръкавици.

Евтини бижута
Тенекийките, както често ги наричаме не са на мода, особено ако са няколко! Огърлица от големи пластмасови перли, етнически обеци и дрънкащи гривни – НЕ! Заложете на благородни метали и минимално количество. Ненатрапчивите бижута са на мода.

Огромни цветя за косата
Много внимавайте с бижутата по главата… Всичко, което носите трябва да е добре преценено – да подчертава цвета на очите ви, да освежава кожата, да не увеличава лицето. Съветвам ви да забравите за фибите с огромни изкуствени цветя. Вместо това можете да използвате деликатни фиби с малки камъни или перли по тях.

През годините ставахме свидетели на какви ли не тенденции - цветя в косата, ръкавици без пръсти и т.н. Тази пролет трендът е минимализъм - не е нужно да се виждаш от далеч, за да направиш впечатление!