Автор
Антония Михайлова

Сватбата на годината в Испания: 28-годишна принцеса се омъжи за 48-годишния кмет на Мадрид

28-годишната младоженка Тереза ​​Уркихо е внучка на инфанта Тереза ​​от Бурбон-Сицилия. Красавицата е със синя кръв, тъй като принадлежи към клон на испанската монархия. Въпреки че той е отстранен от власт, семейството ѝ е изключително уважавано в аристократичните среди.

На сватбата на Тереза ​​и 48-годишния кмет на Мадрид - Хосе Луис Мартинес-Алмейда, присъстваха бившият крал на Испания - Хуан Карлос, и съпругата му инфанта - София.

View post on Instagram
 

Връзката на двойката започва преди по-малко от година. Въпреки голямата разлика във възрастта (младоженецът е точно 20 години по-възрастен от Тереза), феновете на испанската монархия веднага отбелязаха, че нещата са сериозни. А и кметът на Мадрид е отлична партия за момиче с аристократична кръв.

Още през януари двойката обяви годежа си, а ето че сега дойде ред и на самото сватбено тържество.

На сватбата младоженецът дори се пошегува, че няма представа защо Тереза ​​му е обърнала толкова специално внимание. Все пак тя е млада красавица, която може да си позволи да избере мъж на нейната възраст. Но момичето очевидно сериозно се е влюбило в Хосе.

В аристократичните среди малко хора се женят след няколко месеца запознанство, но тази двойка определно не се е уплашила от това смело решение. Очевидно затова булката изглежда толкова сияеща на тържеството.

View post on Instagram
 

От кадрите се вижда, че за тържествения случай младеженците са заложили на традиционни испански носии. Тереза ​​очевидно е била вдъхновена от модата от времето на баба си. Въпреки че представителите на булката не назовават марката на тоалета, най-вероятно роклята е шита по поръчка.

Впечатление прави и дългия многометров булчински воал на Тереза. Съвременните булки често отказват този елемент, но, съгласете се, че една потомствена аристократка няма как да подмине с лека ръка този толкова впечатляващ детайл.

Тереза ​​не носи тиара на сватбата си, но за сметка на това е сложила на рубинените обеци на своята прабаба - инфанта Алисия. Младоженецът е избрал много семпъл, но в същото време елегантен костюм от Fernández Prats.

Това модно ателие е известно с факта, че шивачите в него прекарват около 60 часа за всеки продукт, затова и не е случайно колко добре стот на кмета сътворените от тях дрехи.

Жестоката кралска действителност: Ето какво е трябвало да направи Кейт, за да получи позволение да се омъжи за Уилям
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Жестоката кралска действителност: Ето какво е трябвало да направи Кейт, за да получи позволение да се омъжи за Уилям

Автор Ева Григорова

Най-трогателният момент от тържеството се оказа емоционалната реч на младоженеца, пишат испанските медии. Кой би си помислил, че един политик може да намери толкова красиви думи: „Тереза ​​се роди и това е благословия, че Бог ми изпрати пътя. Моя отговорност е да живея според нея и да я направя щастлива, надявам се под формата на синове или дъщери."

Гостите на тържеството също се опитаха да бъдат на нивото на булката и младоженеца. Както подобава за една аристократична сватба, много дами избраха ярки рокли с шапка. Бившият крал, който бе заложил на добрия стар смокинг, и инфанта София с нейната рокля на цветя изглеждаха като най-скромните гости на това впечатляващо събитие.

View post on Instagram