Автор
Антония Дамянова

Кейт Мидълтън прикова погледите с приказна рокля на най-грандиозната сватба в Йордания (снимки)

Принц Уилям и съпругата му – Кейт Мидълтън, изненадващо пристигнаха в Йордания вчера, за да присъстват на най-яркото събитите на деня в страната – сватбата на престолонаследника принц Хюсеин бин Абдула и избраницата му – архитектката от Саудитска Арабия Раджуа Ал Саиф.

View post on Instagram
 

Пътуването на кралската двойка до Йордания бе неочаквано, тъй като то не беше обявено предварително, а пристигането им бе потвърдено от йорданските държавни медии едва няколко часа преди началото на дворцовата церемония.

Принцът и принцесата на Уелс отправиха специален поздрав към младоженците на сватбения прием в двореца "Ал Хусейния" в Аман, Йордания, който се състоя малко след церемонията вчера.

View post on Instagram
 

Над 1700 гости на тържеството се насладиха на огромната сватбена торта на седем етажа, която младоженците разрязаха пред очите им.

Кейт блестеше в златиста бляскава рокля 'Georgia', на стойност около 5 000 лири (ок. 430 лв.) – дело на дизайнера Джени Пакъм, а в косите ѝ бе втъкана изящно изработена диамантена тиара. В черен фраг и бяла папионка, до нея вървеше принц Уилям.

View post on Instagram
 

Кралската двойка бе придружена от 34-годишната принцеса Беатрис, облечена в рокля с декорации на дизайнера Реем Акра и тиарата "Йорк", и нейния съпруг Едоардо Мапели Мози.

Малко по-рано, по време на сватбената церемония, Кейт прикова погледите както на присъстващите, така и на модните коментатори с разкошната си рокля в цвят „пепел от рози“ - дело на ливанския дизайнер Ели Сааб.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Принцеса Беатрис пък бе заложила на сребриста рокля с пайети от британската марка Needle & Thread.

За да уважат сватбения прием на младоженците в двореца "Ал Хусейния", в своите великолепни бални рокли се появиха и други кралски представители на различни страни. Сред тях бяха кралят на Нидерландия - Уилям-Александър и съпругата му кралица Максима заедно с тяхната първородна дъщеря – принцеса Амалия; шведската принцеса Виктория и принц Даниел, както и принцесата на Лихтенщайн – София. Нанси Пелоси – американски политик от Демократическата партия и бивш говорител на Камарата на представителите, също пристигна на сватбения прием, където топло поздрави младоженците.

View post on Instagram
 

На финала се връщаме отново към Кейт Мидълтън и нейните тоалети от сватбата и да ви попитаме: На коя от двете рокли симпатизирате повече? Очакваме отговорите ви в коментарите по-долу.

Още подробности за кралската церемония вижте тук >>

Четете още: Кралската сватба, за която всички говорят: Вижте ослепителната кралица Рания и красивата ѝ снаха (снимки)