Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-добрите и най-лошите съвместимости на огнения Овен с другите знаци

Всеки знак има хармонични и нехармонични черти, които ще бъдат отразени при взаимодействие с други хора. Хората от зодиакален знак Овен ценят своята независимост преди всичко и са откровени, директни и решителни, когато искат нещо. За да имате здрави отношения с хората от този знак, опитайте се да не се сблъсквате или конфронтирате с тях. Не забравяйте, че Овенът живее в настоящето и се притеснява от прекомерната рутина или монотонността в отношенията си. Хората от този знак трудно понасят нерешителността, сантименталността и песимизма, когато се отнася за други хора. Овенът обича светлината на прожекторите и инициативата, така че трябва да споделяте лидерството във връзката. Амбицията и страстта на Овен понякога могат да изглеждат като егоистични; в края на краищата, те са знака, който е най-тясно свързан със себе си и индивидуализма.

Тяхната енергия и ориентирана към действие природа може да накара Овена да бъде доста оптимистично настроен; те са склонни да имат големи мечти или цели и се чувстват развълнувани да ги преследват. Обратната страна на това е, че понякога могат да бъдат прибързани или импулсивни в решенията си. И не е необичайно да срещнете разгорещено несъгласие с Овен или да откриете, че той има къс фитил.

Поради смелите си личности, Овните са склонни да бъдат най-съвместими със зодиакалните знаци, които споделят техния плам и прямота в начина, по който общуват и живеят живота си.

С каква енергия е съвместим Овенът? Като огнен знак, Овенът обикновено е най-съвместим с другите огнени знаци Лъв и Стрелец, тъй като те обикновено имат няколко общи черти на личността. Например, ако сте Овен и сте свързани с човек с Асцендент или Слънце в Стрелец, ще бъде в унисон с вашата основна природа (Слънце). Но често се справят добре и с въздушните знаци Близнаци, Везни и Водолей; в крайна сметка въздухът е това, което раздухва пламъците на огъня. С Везни все пак може да се получат сблъсъци, тъй като и двата знака са кардинални. От друга страна Везните са миротворци и са много разбиращи, докато Овенът е нетърпелив и упорит, така че Везните могат да осигурят цялата помощ, от която Овенът се нуждае, за да успее.

С каква енергия е несъвместим Овенът? Овенът ще бъде несъвместим с останалите кардинални знаци с различни елементи (Рак и Козирог). Например, когато човек с Луна в Козирог е много песимистичен или несигурен, несъвместимостта, която Овен има с този човек, ще бъде силно подчертана. 

Овен с Овен - въпреки че и двамата са огнени знаци и по този начин биха изглеждали като отлична комбинация, интензивността между двама Овни всъщност може да бъде твърде силна и да причини трудности. Може да означава голям взрив, тъй като и двамата имат еднакво силни перспективи и никой няма да се откаже, тъй като и двамата искат да водят нещата по начина, по който желаят. По-скоро ще бъдат двама конкуренти, отколкото партньори. 

Защо родените на границата между две зодии са уникални личности
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Защо родените на границата между две зодии са уникални личности

Автор Антония Михайлова

Кардинален знак, огнената напрегнатост и енергията на Овните може да изглеждат невнимателни или твърде груби за нежните Риби, променлив воден знак, който отговаря на чувствата и действията на другите и е свързан с емоционална дълбочина.

Земните знаци (Телец, Дева и Козирог) също могат да се затруднят да възприемат високооктановия темперамент на Овена. Там, където земните знаци са основателни, организирани и методични, Овенът може да бъде по-спонтанен, импулсивен и авантюристичен по дух.

Когато говорим за съвместимост или несъвместимост, важно е да се каже, че енергията на един знак е съвместима или несъвместима с енергията на друг знак, но това не означава, че двама души с несъвместими знаци, например, като Овен и Рак, не могат да функционират в една връзка, тъй като има други елементи в рождената карта и на двамата, които трябва да бъдат взети под внимание. Разбира се, истинската астрологична съвместимост не може да се сведе само до слънчевите знаци. Ние всички съдържаме множество отвъд това, което нашият слънчев знак може да предложи. И докато някои знаци може да не са подходящи за Овен на хартия, винаги може да има изключение от правилото.