Автор
Теодор Муховски

Това ли била тайната: Прави това и всички ще те смятат за красива

Стандартите за красота, които обществото ни налага, винаги са много високи. Ако изведнъж външният ви вид не е същият като този на моделите, то автоматично се смята, че не сте като всички останали. Някои жени пренебрегват това и се наслаждават на факта, че имат своя собствена уникална красота. Много от тях обаче развиват комплекси и не се чувстват достатъчно привлекателни.

И така, нека разберем коя дама всички смятат за безусловно красива. Вероятно е тази, която има перфектна нежна кожа, носи минимум грим, с леко пълни чувствени устни и, разбира се, добре поддържана коса, за предпочитане с леки къдрици. За да сте красива, най-важно е да се знаят няколко важни правила. Ето кои са те:

Здрава кожа

Ежедневната рутина трябва да се състои от почистване, тонизиране и овлажняване. Но най-голям акцент все пак трябва да бъде поставен върху вечерното почистване на кожата, което трябва да се състои от продукт за премахване на грим, пяна или гел за измиване, след което е необходимо лицето да се освежи с лосион или тоник, последвано от подхранване и овлажняване. Ако имате проблемна кожа, трябва да я третирате със специални средства и подходящо подхранване, като повече за това ще ви каже дерматологът.

Не забравяйте за маските за лице, изберете тези, които правят лицето ви блестящо и го овлажняват. Дори мазната кожа се нуждае от овлажняване.

Бели зъби

Вероятно не е тайна, че хората с бели зъби изглеждат по-привлекателни за околните. Ето защо, ако усмивката ви не може да се нарече холивудска, е време да потърсите помощта на зъболекар и да си направите избелване, но не се увличайте, защото иначе зъбите ви ще изглеждат неестествено. В домашни условия ще ви помогнат избелващите лентички, които не струват толкова скъпо.

Правилен грим

Не забравяйте, че твърде много грим понякога плаши хората, затова ви препоръчваме да се придържате към естествения вид. Ежедневният ви грим трябва да започва с добра основа за макиаж, който не само ще бъде чудесна основа за фон дьо тен, но и ще направи текстурата на кожата ви по-гладка. Освен това вече има продукти, които могат да се справят с необходими проблеми на кожата, като например изравняване на тена или матиране.

Следващата стъпка е да се справите с дребните несъвършенства по лицето си. Пъпките и тъмните кръгове под очите не ви правят да изглеждате по-красиви, затова ги прикрийте с коректор. След това нанесете фон дьо тен, който е напълно подходящ по тон, разнесете го и леко напудрете лицето си.

Идва време и за грима: подчертайте веждите, за да ги направите по-изразителни, след това нарисувайте миглите със спирала и нанесете руж върху скулите.

Чувствени устни

Устните също трябва да са добре поддържани и да не са загрубели. Ако са сухи, нанесете маска преди лягане и на сутринта те ще бъдат плътни и идеално гладки.

Преди да се гримирате, нанесете малко балсам, след това вземете червило, колкото се може по-близко до естествения нюанс на устните, и го нанесете само в центъра, а след това разнесете с възглавничките на пръстите си или с четка.

10 неща, които жените с хубава кожа правят всеки ден
ЗДРАВЕ
Автор Ева Лъчезарова

10 неща, които жените с хубава кожа правят всеки ден

Автор Ева Лъчезарова

Пищен стайлинг

Луксозната и обемна коса е мечтата на всички дами, но не всеки може да се похвали с такава прическа. Затова ви съветваме да използвате продукти за обем на косата преди стилизиране, подходящи са пяните и мусовете. Можете да направите леки къдрици с преса. Така косата ще изглежда буйна и луксозна.

Не става дума за красота: Ето защо стюардесите носят шал около врата си
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Теодор Муховски

Не става дума за красота: Ето защо стюардесите носят шал около врата си

Автор Теодор Муховски