Автор
Евелин Попадийна

Тотален рекорд: баба на 12 внуци стои в планк над 4 часа - ето как го прави

Дона Джийн Уайлд от Албърта, Канада, постави нов рекорд за най-дълъг планк. На 27 март Дона стоя 4 часа, 30 минути и 11 секунди на планк, това съобщават от „Рекордите на Гинес“. 58-годишната жена има 5 деца и 12 внуци.

За подобряването на рекорда, предмишниците и пръстите на краката на претендента трябва да докосват земята през цялото време. Останалата част от тялото трябва да е повдигната от земята и да е изправена през цялото време.

От „Гинес“ споделят, че Уайлд започва да прави планк преди 12 години, когато счупва китката си и открива, че може да изпълнява това упражнение с гипс. „Осъзнах, че мога да чета и да правя неща, когато „планквам“, и се влюбих в него“, казва Дона.

За да се подготви за световния рекорд е тренирала в продължение на 5-6 часа всеки ден. По време на събитието близките ѝ са били до нея, за да я подкрепят. 58-годишната рекордьорка разкри, че през последните 30 минути се е съсредоточила върху това „да диша, за да запази спокойствие и да не трепери“.

Уайлд също признава: „Последният час беше най-голямото предизвикателство, просто да остана съсредоточена и да запазя формата си. Всъщност все още не мога да го повярвам. Чувствам се като в сън“. Тя даде и съвет на хората: „Продължавайте да опитвате и да се упражнявате. Когато трябва да четете или да работите на компютъра си, просто го пробвайте на пода“.

Внимавайте: Най-опасното животно се разхожда навън
НОВИНИ
Автор Веселина Петрова

Внимавайте: Най-опасното животно се разхожда навън

Автор Веселина Петрова