Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Най-точният седмичен хороскоп за периода 22-28 април

Овни, намирате решения на проблемите. Близнаци, бъдете търпеливи.

Астро-аспекти

На 24 април Пълнолуние в Скорпион

На 25 април Меркурий излиза от ретроградност (стационарна фаза)

Луната през седмицата се движи през знаците – Везни, Скорпион, Стрелец и Козирог

Благоприятни дни за подстригване по лунен ден – 26, 28 април

Благоприятни дни за боядисване на косата по лунен ден – 22, 23, 24, 25, 26, 27 април

„Луна без курс” - В периоди, когато Луната вече е направила последния си основен (мажорен) аспект, но все още не е преминала към следващия знак, е необходимо да се избягва стартирането на нови проекти и всякакви други работи, предназначени за бъдещето и развитието. Това са периоди на неефективност на Луната. Най-добрата стратегия в този момент е да не правите нищо - оставете всичко така, както е, не предприемайте нищо важно.

23.04. 02:25 - 23.04. 18:21

26.04. 02:18 - 26.04. 04:38

28.04. 10:32 - 28.04. 12:39

Овен

Тази седмица нямате критични аспекти, получавате подкрепата на Меркурий, Венера и Плутон. Нещата в ежедневието ви изведнъж отново стават леки като перце, мили Овни. Проблемите не просто изчезват, но се появяват нови решения. Благоприятни възможности се откриват пред вас, гледайте да не ги отминете. Бъдете бдителни. Доброто настроение се връща и леките неразбирателства и недоразумения, възникнали с партньорите ви, бързо приключват със съдействието на скъпата Венера, която също е във вашия знак.
Благоприятни дни – 26, 27
Бъдете внимателни – 22, 23

Телец

Имате зелена светлина. Слънцето и Юпитер са във вашия знак и ви дават сила и подкрепа, а Марс, Сатурн и Нептун също са разположени много благоприятно за вас, така че имате най-добрите условия за успешно завършване на просрочени неща и да се устремите към нови успехи. Нещата в работата вървят добре, на хоризонта се задават добри възможности. Тази седмица ви носи много налична енергия за среща с наслада и хедонизъм. Също така е идеална за засаждане на семе - реално или символично - в предстоящи нови проекти. Поглезете тялото си с масажи, спа процедури и вижте как това просто внимание може да доведе до истинско благополучие.
Благоприятни дни – 28
Бъдете внимателни – 24, 25

Близнаци

Звездният колектив на Меркурий, Венера и Плутон ще ви съдейства и улеснява в делата, но Сатурн и Нептун ще ви подлагат прът в колелетата. Марс транзитирайки в знак Риби, осигурява благоприятен импулс за активизиране в професионалната област. Обърнете внимание на интуицията си. Вероятно ще възникнат въпроси относно пътуване. Ако изпаднете в много проблеми, потърсете канал за диалог. Бъдете търпеливи и се опитайте да разберете по-добре целите, които искате да постигнете. След като сте наясно със себе си, вашите решения ще бъдат по-разумни. Междувременно се опитайте да видите чашата наполовина пълна и да се задоволите с това, което вече имате.
Благоприятни дни – 22, 23
Бъдете внимателни – 26, 27

Рак

Почти всички планети задружно ще ви придружават по пътя към щастието и успеха. Само Меркурий и Венера може да се опитат да ви избутат извън коловоза, но със сигурност ще се справите. Пълната Луна в Скорпион в сряда ще подкрепи с магическа сила вашите желания и ще ви изправи пред прекрасни перспективи. Подходящо време да започнете терапия и да освободите потиснатия гняв от миналото. Можете да почувствате как неочаквана, по-голяма чувствителност извира от дълбините на вашето същество. Ще се събуди желанието у вас да се свържете отново с позабравени приятелства.
Благоприятни дни – 24, 25
Бъдете внимателни – 22, 23

Лъв

В работата желанието ви да се справяте добре ще бъде забележимо, дори и понякога да проявявате твърде много нетърпение. По време на работният процес малко сдържаност няма да ви навреди. Енергийно това е време, когато е необходимо да се затворят висящи ангажименти, особено работни, да преодолеете инерцията и отлагането им и да покажете, че ще можете да постигнете договорените цели, дори с цената на малко повече усилия. Понякога наистина ще ви е трудно да подредите нещата. Ще почувствате необходимостта да вдъхнете нов живот в ежедневието си и ще се възползвате от всяка възможност.
Благоприятни дни – 22, 23, 26, 27
Бъдете внимателни – 24, 25

Дева

Много от препятствията, които са се натрупали пред вас, започват да се срутват като къща от карти. Пътеката отново е чиста. Магическото пълнолуние в Скорпион и тригонът на Юпитер могат да ви сбъднат толкова неща, за които само бихте могли да мечтаете. Като цяло имате подкрепата на звездите, с изключение единствено на строгият Сатурн, който може да наложи някои ограничения и да създаде пречки. Марс, планетата на желанието и инициативата, движейки се през опозиционния ви знак Риби, активира вашата зона на връзките и партньорството. Оставете се да бъдете увлечени във вихъра на емоцията.
Благоприятни дни – 24, 25, 28
Бъдете внимателни – 26, 27

Везни

Очаква ви енергично ежедневие през цялата седмица. Меркурий и Венера засилват вашите вдъхновение и креативност, а оптимизмът ви дава криле. Имате възможност да промените много неща в живота си към по-добро, стига да поискате. Творческият потенциал ще се увеличи, ще имате ярки творчески идеи, които ще донесат успех, а в някои случаи и печалба. Трудностите, които изпитвате при насочването на емоциите си, могат да подкопаят добрите ви намерения. Повече от обикновено ще трябва да проявите търпение и да отложите някои от решенията си.
Благоприятни дни – 26, 27
Бъдете внимателни – 22, 23

Скорпион

Седмицата ще донесе успех в различни области. Ще демонстрирате огромна енергия, което може да ви подтикне да се включите в проекти, които не си заслужават. Пълнолунието в сряда ще грейне във вашия знак. Трябва да използвате това време, да направите пауза и да поемете тази сила. Звездите ще ви подтикнат да се фокусирате върху партньорствата. Твърде е възможно да имате приятна изненада и в любовта. А може да се появи някое ново лице в обкръжението ви или да се укрепи връзката ви. Просто бъдете готови за малки чудеса.
Благоприятни дни – 28
Бъдете внимателни – 24, 25

Стрелец

Определено трябва да очаквате трудности през следващите дни. Нептун ви прави малко наивни, което улеснява измамниците. Не подписвайте нищо и не вземайте решения, насочени към бъдещето. Само така ще сте защитени. Многочислени събития и интензивното всекидневие ще раздвижат вътрешните ви залежи. Необходимо е да обърнете особено внимание на делата свързани с дома, семейството, имоти, семеен бизнес. Добър момент е да подобрите спортната си рутина и да обърнете повече внимание на ежедневните нужди на тялото.
Благоприятни дни – 22, 23
Бъдете внимателни – 26, 27

Козирог

Подгответе се за оживена и доста напрегната седмица. Не бива да се изненадвате, че изпитвате трудности при канализирането на своите импулси и емоции. Въпреки всичко ще имате желание да продължите напред и да осъществите тези промени, за които сте мислили от дълго време. Стремителният образ на живота може да измени ситуациите, свързани с нови планове, идеи, приятелски или спонсорски отношения. Възможно е в тези области да се влее нова струя свеж въздух. В средата на седмицата бъдете внимателни - съществува риск да се поддадете на внезапни и необмислени пориви. Вземайте решения внимателно.
Благоприятни дни – 24, 25
Бъдете внимателни – 22, 23

Водолей

Контролирайте импулсивността си в работата. Бързането често е по-опасно, отколкото си мислите. Проявете малко търпение. Импулсивността, която със сигурност ще демонстрирате, все пак може да подкопае напредъка на вашите проекти. В живота понякога трябва да дръпнеш ръката си назад, за да не се изгориш. От сърдечната страна вероятно ще ви е трудно да изразите спокойно това, което чувствате дълбоко в себе си. Влюбени, помислете за смяна на обстановката! Добре е да излезете от утъпкания път и да оставите настрана рутината си във връзката.
Благоприятни дни – 22, 23, 26, 27
Бъдете внимателни – 24, 25

Риби


Предвид вашите качества и стремежи шансовете ви за успех ще бъдат отлични. Не се изненадвайте от страхотната енергия, която ще ви завладее. Тя ще ви тласне да се борите, за да получите това, което искате дълбоко в себе си. Откритията, които ви предстоят, изненадващите срещи и възможностите за развитие ще допринесат за вашето емоционално благополучие. В работата може да ви се предложи интересна възможност за развитие през следващите дни. От гледна точка на отношенията тази седмица вероятно ще бъде обогатяваща, особено ако търсите сериозна романтична връзка.
Благоприятни дни – 24, 25, 28
Бъдете внимателни – 26, 27