Автор
Веселина Петрова

Кейт Мидълтън и принц Уилям плащат сами за ремонт на дома си

През последните месеци британското кралско семейство бе изправено пред куп трудности. След новината, че крал Чарлз III и снаха му Кейт Мидълтън са претърпели операции, се появи и шокиращата информация, че и двамата са с диагноза рак.

Съпругата на принц Уилям бе принудена да обяви, че се подлага на превантивна химиотерапия и помоли тя и семейството ѝ да бъдат оставени на спокойствие поне докато се лекува.

А сега става ясно, че принцът и принцесата на Уелс имат идея да превърнат дома си в нещо като убежище - като част от процеса на възстановяване на Кейт.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи
Принц Уилям, Кейт Мидълтън, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи
GettyImages

Твърди се, че кралската двойка обмисля обновяване и разширяване на малко известната пристройка от червени тухли в съседство с резиденцията им в Аделаида, Уиндзор. Семейството, което се премести в имението Бъркшър към края на лятото на 2022 г., в момента разделя времето си между вилата с четири спални и любимия си дом Anmer Hall в Сандригам.

Източници от Бъкингамския дворец посочват, че принцът на Уелс е „наясно с обществения контрол“ на кралските разходи и възприема предпазлив подход към личното финансиране на разходите.

„Уилям и Кейт абсолютно обожават вила Аделаида, която е подходяща за цялото семейство, докато Anmer Hall е много по-голяма“, казва източникът.

„Вила Аделаида се използва като място за временно настаняване, докато децата са на училище, защото е наблизо, а Anmer Hall се използва за дълги уикенди и празници“.

Източници от двореца разкриха плановете на Кейт и Уилям за обновяване на порутената червена тухлена пристройка във вила Аделаида, с цел да я превърнат в идеалното убежище за семейството.

„Никой не знае, че в съседство с вила Аделаида има доста просторна пристройка от червени тухли, която не се използва“, каза вътрешен човек.

„В момента пристройката е необитаема и има нужда от сериозен ремонт. От известно време се водят дискусии относно използването на обекта като част от общата площ на вилата, въпрос на време е да започване изпълнение на проекта“.

Според кралски източници, Кейт има нужда от широко и сигурно пространство, в което да се възстановява. Принцът и принцесата на Уелс обмислят сами да платят сметката за обновяване вилата, за да избегнат коментарите, че харчат народни пари.

Вила Аделаида е разположена върху 265 хектара частен кралски парк. Построена е през 1831 г. като убежище за съпругата на крал Уилям IV, кралица Аделаида. Къщата е ремонтирана основно през 2015 г. и разполага с луксозен интериор.