Автор
Веселина Петрова

Кейт Мидълтън наруши мълчанието, обърна се към поданиците на кралството

Кейт Мидълтън, която преди три седмици обяви, че е диагностицирана с рак, се обърна публично към своите поданици.

Заедно с принц Уилям тя публикува официален призив в социалните мрежи след трагичните събития в Сидни, където неизвестен мъж нападна хора с нож в търговски център. Австралия е сред 15-е държави от Общността на нациите, в които крал Чарлз III е монарх и изпълнява функциите на държавен глава.

"Шокирани и натъжени сме от ужасните събития в Сидни тази сутрин. Мислите ни са с всички засегнати, включително с близките на жертвите и с героичните спасители, които рискуваха живота си, за да спасят живота на другите", написаха Кейт и Уилям.

View post on Instagram
 

Неидентифициран мъж, въоръжен с нож, нападна посетителите на търговския център Westfield Bondi Junction в източната част на Сидни. Загинаха шестима души, а други седем бяха ранени. Извършителят е действал сам.

Известно е също, че един от посетителите на търговския център се е опитал да спре нападателя. Това е бил мъж, който е говорил на руски език. Той задържал извършителя на ескалатора с помощта на стълб от оградата.

Кейт Мидълтън обяви, че е диагностицирана с рак на 22 март. Принцесата спря да се появява на публични места след коремната си операция и това стана повод за множество конспиративни теории. Мнозина смятаха, че разпространението на клюки и натискът от страна на пресата са принудили принцесата да разкрие диагнозата си по-рано, отколкото е планирала. Дори нейното изявление обаче не спря любителите на конспиративни теории: в интернет продължава да се обсъжда автентичността на последното видео на Кейт, пише "Дарик".