Автор
Антония Михайлова

Топ 9 на най-новите луксозни хотели в Европа за 2024 г.

Екип от експерти на AFAR направи специална селекция на най-новите, луксозни и привлекателни хотели, предлагащи несравним комфорт и удобства на гостите си. Общо за целия свят те са 31 на брой, а девет от тях се намират в Европа. Именно заради по-близкото им местоположение, предлагаме да надникнем в тези, които се намират на европейска територия. А на кой от тях ще спрете избора си за предстоящата си почивка, решавате вие.

Bulgari Hotel Roma, Рим, Итали
Цени от 2050 долара на вечер


Хотелът се намира на площад Augusto Imperatore в Рим, в квартал „Кампо Марцио“, в една от многото публични административни сгради от 30-те години на минали XX век, проектирани от архитекти рационалисти. На входа се издига древна статуя на Август Цезар от частната колекция Torlonia, следвана от забележителна изложба на няколко други произведения от колекцията – загатване към мраморните скулптури в Пантеона наблизо.

Хотелът включва 114 стаи и апартаменти в светли тонове и със съвременен дизайн. Особена атракция е модерната визия на римските бани, отразена в спа центъра с площ от 16 000 кв.м. Покривът впечатлява с огромна тераса с дивани, откъдето се разкрива удивителна гледка над града.

View post on Instagram
 

Carlton Cannes, a Regent Hotel, Кан, Франция
Цени от 550 долара на вечер


Когато се появява на сцената през 1913 г., Carlton играе важна роля в превръщането на Кан на привлекателна плажна дестинация. Повече от век по-късно, след усърдна реставрация от Regent Hotels & Resorts, той продължава да бъде символ на бел епок на Френската Ривиера. Сега обаче ги няма ограничаващите фоайето окачени тавани и оглеми гишета за портиер. На тяхно място окото е омагьосано от извисяващите си мраморни колони и полилеи от муранско стъкло, а отвън се намира градина с дървета и голям басейн.

Хотелът предлага 332 стаи и апартаменти с красиви френски прозорци и с разкошен изглед към морето.

View post on Instagram
 

Grand Hotel Son Net, Майорка, Испания
Цени от 653 долара на вечер

Този великолепен хотел е разположен в подножието на планината Трамунтана на средиземноморския остров Майорка, само на 20 минути с кола от центъра на столицата Палма. Имението предлага 31 стаи, подарявайки на гостите си уникално пътешествие във времето. Пищни барокови гоблени, каменни арки и портрети на кралски особи красят стените на това уютно здание.

Стаите са като същински капсули със своите резбовани дървени тавани, антични камини или елегантни легла с балдахин. Ресторантът предлага изключителни ястия като тартар от цвекло на скара на сол и яхния от омар от Майорка. Не можем да пропуснем гордостта на имота - частното лозе, от което Son Net бутилира собствено вино.

View post on Instagram
 

Віghlкnd Нкѕо Моrlіngкrfјöll, Керлингарфьол, Финландия
Цени от 430 долара на вечер

Highland Base Kerlingarfjöl е първата целогодишна дестинация в района на екипа зад Retreat at Blue Lagoon. На около три часа път с кола на североизток от Рейкявик, наполовина по чакълест път, той е чудесен избор за пътешественици с приключенски дух, които искат да се насладят на ски пистите в региона или да се разходят до естествени горещи извори, но без да се лишат от лукса и комфорта на хотела наблизо.

Приказният имот включва 26 стаи, два апартамента и шест частни хижи, декорирани в скандинавски стил със светло дърво, ленени чаршафи и кътчета за четене, разположени до големи прозорци с картини. Тази година предстои да бъде открита зона за къпане с три геотермални открити байсейна и сауна.

View post on Instagram
 

Le Grand Mazarin, Париж, Франция
Цени от 560 долара на вечер


Възможно е, докато се разхождаме, да подминем неволно дискретния вход на Le Grand Mazarin, намиращ се в сърцето на парижкия квартал Le Marais, но категорично се заслужава да отседнем там. Виновник за впечатляващия начин на това удивително кътче е шведският дизайнер Мартин Брудницки. Вдъхновен от фенските литературни салони от XVIII век и източноевропейските къщи, той проектира всичко – от ресторанта и бара до спа центъра и басейна.

Хотелът включва 50 стаи и 11 апартамента, всеки един от които с различни форми и обзаведени с мебели с цветни и ярки тонове. Богато украсените гоблени и изрисуваните настолни лампи са само част от изключителния интериорен дизайн – стилна компилация от взаимната работа на местни художници.

View post on Instagram
 

One&Only Aesthesis, Атинската ривиера, Гърция
Цени от 1280 долара на вечер


Това уникално крайбрежно убежище се намира само на няколко крачки от бутиците и баровете на лъскавия квартал на Атинската ривиера Глифада, на половин час южно от града. На това място през 50-ге и 60-те години корабни магнати и знаменитости се събират в красивия плажен клуб, наречен Asteria ( превод от гр. език - "звезда").

Това митично място предлага спокойствие и бягство от шума със своите 127 места за настаняване, включващи апартаменти, бунгала, резиденции с две и три спални и частни вили на брега на морето.

View post on Instagram
 

The Peninsula Istanbul, Истанбул, Турция
Цени от 755 долара на вечер


Разположението на този нови луксозен хотел се отличава с ясно изразената си ориентация Изток-Запад, хармонизираща с начина, по който този древен метрополис буквално свързва Европа и Азия. Разположен на оживения бряг на Каракьой, хотелът възстановява три исторически сгради, които са били затворени за обществеността от десетилетия. Издигната е и четвърта специално за комплекса. За неговия изграждането на красивия мрамор и впечатляващите витражи от седеф са наети най-добрите местни занаятчии.

177-те стаи предлагат несравнимо удоволствие на своите гости благодарение на удобствата, сътворени изпод майсторския усет на дизайнера Зейнел Фадилиоглу.

View post on Instagram
 

Violino d'Oro, Венеция, Италия
Цени от 865 долара на вечер


Разположен покрай канал близо до Пиаца Сан Марко във Венеция, Violino d'Oro (от семейната флорентинска луксозна марка Collezione EM) вмъква занаятчийско наследство на града във всяка тъкан, обзавеждане и парче стъкло.

Общите пространства се отличават с ръчно поставени венециански подови настилки от терацо мозайка и полилеи Venini, докато 32-те стаи за гости и апартаменти, разпределени в три етажа, са в изискано тъмнозелено и бежово.

View post on Instagram
 
Най-дългия плаж в Европа е близо до София и е доста спокоен
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Най-дългия плаж в Европа е близо до София и е доста спокоен

Автор Евелин Попадийна

Raffles London at the OWO, Лондон, Великобритания
Цени от 1264 долара на вечер


Дългоочакваният Rкfflоѕ Lаndаn в ОWО е открит през септември 2023 г. след осемгодишен основен ремонт под ръководството на 37 консултанти по наследство. Тази едуардианска барокова забележителност е видяла много история. Не е случаен и фактът, че именно това забележително здание се появява в цели пет филма за Джеймс Бонд.

Хотелът предлага 120 стаи за гости и апартаменти, които са бивши офиси и парадни стаи. Всички те са декорирани с оригинални дъбови ламперии, мрамор и колекция от продукти за баня с аромат, създаден специално за хотела.

View post on Instagram